kokee Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Witam, Katalizator był już w stanie agonalnym - jeden z wkładów się oderwał i obijał w puszcze - to postanowiłem go wywalić, z racji tego że u mnie w okolicy na skp często czepiają się jak nie widać katalizatora, a nawet słyszałem o przypadkach zatrzymania dowodu chciałem żeby pucha został. Zrobiłem to tak - rozciąłem katalizator, wywaliłem wkład, wstawiłem rurę w środek, tzn zrobiłem ładne porzejście z fi70 na fi 50, i postem z powrotem obspawałem ori puche, do tego w 1,8t jest taka cienka blacha na zewnątrz kata po założeniu której nie ma żadnego znaku że było coś grzebane. Niestety ku mojemu zaskoczeniu w pewnych zakresach obrotów jest sporo głośniej, ewidentnie jest to taki rezonujący dzwięk, czy jest ktoś kto wywalił kata w równie głupi sposób i może podzielić się spostrzeżeniami odnośnie dźwięku ? Pzdr
przem8 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Miałem dp i też był lekki polonez w niektórym zakresie obrotów ale w środku w ogóle tego nie było słychać więc nie przeszkadzało. Edytowane 14 godzin temu przez przem8
Dev Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu mogłes wywalic rdzen bez rozcinania puszki
Rekomendowane odpowiedzi