Skocz do zawartości
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNOROWANY

Moduł Bluetooth WEFA606 - Audi Concert 2 w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zacznę może od tego że niedawno zakupiłem z potrzeby wspomnień kolejna B7, wyposażona w radio Concert 2 + w podłokietniku kiedyś znajdował się telefon czy coś takiego po prostu zostały te styki /zwał jak zwał\ od niego. Wracając zakupiłem sobie moduł wefa 606, ponieważ taki sam posiadałem w poprzednim B7 i chwaliłem, moduł przyszedł wszystko elegancko domówiłem rozdzielacz 20pin, wyciągnąłem radio no i tu się zaczęła już górka…

Zgodnie z instrukcją producenta 

1. Wypiąłem czarna podłużna kostkę, a następnie podpiąłem ją pod rozdzielacz

2. Rozdzielacz na 3 końcówki połączone ze sobą od prawej(tak jak wchodzi w radio) niebieski, zielony, żółty

3. Niebieską kostkę z rozdzielacza należy wypiąć, a w jej miejsce wpiąć niebieską kostkę która jest połączona z modułem 

4. No i mówię kurczę wszystko ładnie prosto z delikatnym problemem z kostkami po prostu inaczej są wyprofilowane i ponacinane i ciężko je ze soba połączyć, wkładam i podpinam pod radio, moduł BT dostał zasilanie bo nawet telefon mi go wykrył, ale niestety radio go nie wykrylo

i teraz pytanie za 100pkt do państwa jaka może być przyczyna? W poprzedniej B7 w której nie było miejsca na telefon w podłokietniku wszystko działało, aktualna ma miejsce na telefon oraz nagłośnienie bose(mówię może to coś koliduje) 

W zdjęciu załączam o co mi chodzi, mianowicie ta ciemno niebieska kostka ma nacięcie i ładnie nachodzi na zieloną,

natomiast ta jaśniejsza przychodzi jako kostka do wefa602(jeżeli to robi jakaś różnice również pisze) i brakuje jej tych nacięć aby ładnie wskoczyła w zieloną, trzeba ją tam wepchnąć ze sporawa siła tak samo ledwo co można ją wyciągnąć z radia

Do firmy wefa dzwoniłem już kilka razy, tak że po odebraniu już wiedzą o co chodzi, mówią że no pierwszy raz taka sytuacja i oni zawsze kostki sprawdzają przed wysłaniem no cóż pecha mam 

IMG_0098.jpeg