Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Home Link Q5 2018 USA problem z bramą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy z bramą i otwieraniem jej przez HomeLink w q5 . Zamontowałem nową bramę z napędem Nice. Wiedziałem że będzie potrzebne 2 radio w napędzie żeby pracowało na częstotliwościach jakie jest w q5 z USA . I tak brama do wjazdu na posesję otwiera się z samochodu bez problem (raczej) z odległosci 10-15 metrów . Natomiast brama garażowa działa tylko jak samochód jest w środku dosłownie pod napędem  albo jak wyjadę z garażu, samochód stoi tuż przy bramie, to mogę ją zamknąć , natomiast jak już jest zamknięta to nie potrafię jej otworzyć , musze użyć normalnego pilota do bramy. Raz czy dwa brama otworzyła się z Hom linka ale to by było na tyle. Próbowałem z wyciągnięciem zewnętrznej anteny do napędu , bez rezultatu. Nie mam pojęcia gdzie jest problem. Czy np nadajnik w homLinku może raz działać dobrze a raz nie i wysłac np. słaby sygnał ?  Brama ogrodowa która działał bez problemu , po wielu próbach także odmówiła posłuszeństwa ale po 2 dniach znowu działa. Gdzie leży problem ? w samochodzie , w radiach w bramie , w budynku że tworzy sie jakiś ekran ?