michasssxDD Opublikowano Sobota o 11:44 Opublikowano Sobota o 11:44 Audi a4 b9 deta 2017 r. Skrzynia manualna. Podczas wciśnięcia sprzęgła słuchać taki dziwny odgłos jakby szeleszczenia... Łożysko sprzęgła pada Czy dwumas? Żadnych problemów z biegami nie ma. Sprzęgło łapie od samego dołu. .
RALF76 Opublikowano Sobota o 13:57 Opublikowano Sobota o 13:57 prawdopodobnie łożysko oporowe ale trzeba zrzucać skrzynie więc dobrze odrazu robić komplet (sprzęgło+dwumas)
Lovely Man Opublikowano Sobota o 14:39 Opublikowano Sobota o 14:39 Podobnie jak kolega polecam wymianę kompletu z dociskiem sprzęgła, tarczą i dwumasem za jednym strzałem. Miałem już przypadek że wymiana samego łożyska oporowego się zemściła i po kilku tysiącach km znów ta sama robota była do zrobienia bo padł docisk.
michasssxDD Opublikowano Sobota o 14:39 Autor Opublikowano Sobota o 14:39 41 minut temu, RALF76 napisał(a): prawdopodobnie łożysko oporowe ale trzeba zrzucać skrzynie więc dobrze odrazu robić komplet (sprzęgło+dwumas) Wiesz jakie moze mogą być przybliżone koszty sprzęgła kompletnego??
michasssxDD Opublikowano Sobota o 14:40 Autor Opublikowano Sobota o 14:40 Teraz, Lovely Man napisał(a): Podobnie jak kolega polecam wymianę kompletu z dociskiem sprzęgła, tarczą i dwumasem za jednym strzałem. Miałem już przypadek że wymiana samego łożyska oporowego się zemściła i po kilku tysiącach km znów ta sama robota była do zrobienia bo padł docisk. Wiesz może ile może kosztować zestaw sprzęgła?? +/-
Lovely Man Opublikowano Sobota o 14:42 Opublikowano Sobota o 14:42 Nie wiem, ale wujek google Ci powie 😄 Tylko weź coś markowego, na taniochę szkoda kasy
michasssxDD Opublikowano Sobota o 14:47 Autor Opublikowano Sobota o 14:47 4 minuty temu, Lovely Man napisał(a): Nie wiem, ale wujek google Ci powie 😄 Tylko weź coś markowego, na taniochę szkoda kasy No wiadomo. Wiesz może co jest droższe wymiana sprzęgła czy rozrządu??? 😁
Rekomendowane odpowiedzi