Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi a4 b9 2017 190km DETA dziwny dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi a4 b9 deta 2017 r. Skrzynia manualna. Podczas wciśnięcia sprzęgła słuchać taki dziwny odgłos jakby szeleszczenia... Łożysko sprzęgła pada Czy dwumas? Żadnych problemów z biegami nie ma. Sprzęgło łapie od samego dołu. .

Opublikowano

prawdopodobnie łożysko oporowe ale trzeba zrzucać skrzynie więc dobrze odrazu robić komplet (sprzęgło+dwumas)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź! 

Opublikowano

Podobnie jak kolega polecam wymianę kompletu z dociskiem sprzęgła, tarczą i dwumasem za jednym strzałem. Miałem już przypadek że wymiana samego łożyska oporowego się zemściła i po kilku tysiącach km znów ta sama robota była do zrobienia bo padł docisk.

Opublikowano
41 minut temu, RALF76 napisał(a):

prawdopodobnie łożysko oporowe ale trzeba zrzucać skrzynie więc dobrze odrazu robić komplet (sprzęgło+dwumas)

Wiesz jakie moze mogą być przybliżone  koszty sprzęgła kompletnego?? 

Opublikowano
Teraz, Lovely Man napisał(a):

Podobnie jak kolega polecam wymianę kompletu z dociskiem sprzęgła, tarczą i dwumasem za jednym strzałem. Miałem już przypadek że wymiana samego łożyska oporowego się zemściła i po kilku tysiącach km znów ta sama robota była do zrobienia bo padł docisk.

Wiesz może ile może kosztować zestaw sprzęgła?? +/-

Opublikowano

Nie wiem, ale wujek google Ci powie 😄 Tylko weź coś markowego, na taniochę szkoda kasy

Opublikowano
4 minuty temu, Lovely Man napisał(a):

Nie wiem, ale wujek google Ci powie 😄 Tylko weź coś markowego, na taniochę szkoda kasy

No wiadomo. Wiesz może co jest droższe wymiana sprzęgła czy rozrządu??? 😁

Opublikowano

sprzęgło z dwumasem droższe