eysterr Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam, posiadam audi a4 b8 2.0 tfsi cpmb, na początku roku wyskoczył mi błąd p2015, znajomy mechanik zalecił mi wycięcie klap kolektora. Po wycięciu klap, samochód zaczął dziwnie drgać i zaczął brać olej. Przeszukując różne fora znalazłem że da się zażegnać problem p2015 bez wycinania klap. Szukam porady co teraz zrobic? Oraz czy jest jakiś fachowiec w małopolsce kto ogarnia takie rzeczy? Zależy mi na porządnym podejściu do sprawy.
Muskel1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 40 minut temu, eysterr napisał(a): znajomy mechanik zalecił mi wycięcie klap kolektora. To niech Ci teraz znajomy mechanik czaruje. Samochód się naprawia a nie kastruje.
Muskel1 Opublikowano 52 minuty temu Opublikowano 52 minuty temu 2 godziny temu, eysterr napisał(a): Oraz czy jest jakiś fachowiec w małopolsce Fachowiec od czego? Co musi twoim zdaniem ten fachowiec potrafić? Czarować? Ma wyczarować klapy w kolektorze, które wytargałeś? Tu nie trzeba nie wiem kogo. Zwykły mechanik, rozumiejący swój zawód wystarczy. Kupujesz nowy sprawny kolektor i go montujesz. Co do pożerania oleju, to czeka cię remont silnika i pozbycie się tym wady olejowej. Poczytaj o tym, bo temat rzeka w silnikach TFSI.
Rekomendowane odpowiedzi