Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów BS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie nie oburzajcie się od razu, ale mam prośbę o analizę logów BS z auta mojego brata, jest VW Golf IV z silnikiem 19 TDI

Wiem, że wątek powinien zostać umieszczony na jakimś forum VW, ale tam nie jestem zalogowany, a brat ze względu na charakter pracy nie ma na to wszystko czasu :kox:

Silniczek każdemu znany więc występuję z prośbą o looknięcie na tą krótką diagnostykę. Wykonałem ją dlatego, że jakiś tydzień temu auto straciło moc, coś w rodzaju jakby suszarka przestałą pompować i auto poruszało się jak "wół". Sprawa o tyle ciekawa, że po przejechaniu około 100km wszystko wróciło do normy :blink: Przejrzałem rury dolotowe i wszystko ok, Podpowiedzcie coś zanim wyjmiemy turbine na warsztat w celu gruntownego czyszczenia zacinających się łopatek :kox:

Oto logi:

000max.jpg

w769.png

003max.jpg

w640.png

004max.jpg

w640.png

011max.jpg

w962.png

Opublikowano

Podejrzewam ze problem braku mocy nie tkwi w sprezarce... wyglada jakby pasek przeskoczyl - zapłon jest rozlegulowany koncertowo... nie zwlekaj ze sprawdzeniem stanu rozrzadu.

Opublikowano

poza tym do oceny suszarki przydały by się dynamiczne

Opublikowano
  • Autor
Podejrzewam ze problem braku mocy nie tkwi w sprezarce... wyglada jakby pasek przeskoczyl - zapłon jest rozlegulowany koncertowo... nie zwlekaj ze sprawdzeniem stanu rozrzadu.

Auto jest dwa tygodnie po wymianie rozrządu po podpięciu vaga pokazał właśnie błąd - regulacja kąta wyprzedzenia wtrysku nr błędu chyba 550, lecz mechanik powiedział, że to nie możliwe - umówiony jestem z nim na piątek. :wallbash:

W moim poprzednim Audi A6 C4 z silnikiem AEL 140km miałem przypadek taki , że zaczął mi się ścinać klin na kółku osadzonym na wale korbowym i też przestawiał mi się kąt wyprzedzenia, czy jest to możliwe w przypadku silnika od tego golfa o którym mowa?

Opublikowano

rozrzad rozjechany w kosmos ... do sprawdzenia kolo pasowe na wale korbowym ... albo pasek przeskoczyl ...

Opublikowano
  • Autor

OK, rozumiem, że rozrząd rozregulowany, ale czy to może być przyczyną utraty i powrotu mocy o której pisałem na początku? :mysli:

Opublikowano

OK, rozumiem, że rozrząd rozregulowany, ale czy to może być przyczyną utraty i powrotu mocy o której pisałem na początku? :mysli:

Moze byc... ale moze byc tez cos innego... wyjasnią to logi dynamiczne.Osobiscie nie ryzykowalbym palowania tego auta przy tak rozpitolonym zaplonie.

Opublikowano

jeden zab przeskoczyl albo pierdoła mechanik założył

Opublikowano
  • Autor

Panowie, czy moglibyście mnie oświecić i powiedzieć mi w której grupie i które parametry mówią o tym rozjechanym rozrządzie?

Przydało by się mi to u mechanika, co by mi kitów nie żenił że wszystko ok, a ja sobie tylko wymyślam.

Z góry dzięki :wink4:

Opublikowano

000BS tez ...

Opublikowano

000BS tez ...

Jak je pokaże temu "mechanikowi" i tak nie będzie wiedział o co kaman :polew: :polew:
Opublikowano
  • Autor

OK czaje, tylko jakie powinny być wartości w tych grupach w stosunku do tego co wyszło z tych logów.?

Opublikowano

Grupa 000BS - tam gdzie u Ciebie jest 205 powinno byc 50-60... jak sam widzisz masz baaaaardzo wczesny zapłon.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za pomoc,

pzdr.