Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Adaptacyjny tempomat ACC w Audi Q3 F3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam mały problem bo nie wiem gdzie leży błąd, gdyż posiadam Audi Q3 F3 ze zwykłym tempomatem lecz chciałem zmienić go na adaptacyjny ACC.

Kupiłem używane manetki z ACC z taśmą lecz wymieniłem samą manetkę od tempomatu, gdyż moje były z 21r. oraz zostawiłem moją taśmę od nowości auta (ilość pinów i ścieżek rownież się zgadzała co do moich manetek/taśmy Airbag z tymi kupionymi).

ACC jest zaprogramowane lecz po włączeniu tempomatu nic się nie dzieje. Dodam, że posiadam lane assist, pre sense i posiadałem zwykły tempomat.

Podsyłam zdjęcie usterki wyświetlonej w VCDS i fotki numerów manetek i taśm.

Moje pytanie jest czy może nie działać aktywny tempomat ACC bo brakuje jakiegoś kabelka w wiązce do głównego komputera? Jeśli miałem zwykły tempomat to musiałbym dodać kabelki do wiązki lub pozmieniać kable na pinach? Nie mam niestety schematów elektrycznych i nie wiem czy posiadam wszystko do uruchomienia tego tempomatu ACC.

Zdjęcie drugie i trzecie to zakupiony komplet a zdjęcie czwarte i piątek są od mojego Audi Q3 F3 z 2022r.

IMG-20240307-WA0004.jpg

Kupione z zabraną ACC.jpg

Kupiona ale nie założona.jpg

Taśma od nowości auta.jpg

Moja od nowości z podmienioną tylko manetką ACC.jpg

Edytowane przez Audi A4KON
Opublikowano

Dodaje jeszcze zdjęcie modułu od ACC który mam zainstalowany od nowości Auta.

Screenshot_20250511_212017_OBDeleven.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, Audi A4KON napisał(a):

Witam, mam mały problem bo nie wiem gdzie leży błąd, gdyż posiadam Audi Q3 F3 ze zwykłym tempomatem lecz chciałem zmienić go na adaptacyjny ACC.

Dołożenie tempomatu aktywnego , to nie tylko wymiana manetki . Trzeba dołożyć radary / radar z przodu . W  Q3 jest jeden na środku , do tego wiązka itd.