Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktualizacja softu w MMI w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałem zaktualizować soft w moim MMI.

Obecnie mam Firmware version: P3638 (MU: 0917).

MIB-Helper podpowiada najnowszą wersję: MHI2Q_ER_AUG22_P5152 (MU: 1329), tyle, że chwilowo nie wiem skąd go pobrać, bo stronka https://mibsolution.one leży :(

Ma ktoś może ten plik?

No i pytanie czy aktualizacja pójdzie "z marszu", czy najpierw powinienem wrzucić jakąś wersję pośrednią?

O wyłączeniu aktualizacji B&O pamiętam ;)

Bash'a i patch jak rozumiem, musze po aktualizacji wrzucić ponownie?

Dzięki za wszelkie info i ewentualnie za pliki.

Opublikowano

Jest caly watek na forum o aktualizacji :) Chwila szukania...

Opublikowano
24 minuty temu, DD_AllroadB9 napisał(a):

P5152

Wersja ta nie istnieje jako update. Ostatnia wersja update to P5092. Reszta na temat aktualizacji jest już wielokrotnie obszernie na forum opisana:wink:

Opublikowano

Tylko czekać jak powstanie za chwile nowy temat. Ratunku kto naprawiam mib. 

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, Koalakm napisał(a):

Jest caly watek na forum o aktualizacji :) Chwila szukania...

Przeglądałem. Jeśli mi tam umknęła odpowiedź na pytanie o konieczność instalacji wersji pośredniej, to postaram się tą informację odszukać.

42 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Wersja ta nie istnieje jako update. Ostatnia wersja update to P5092. Reszta na temat aktualizacji jest już wielokrotnie obszernie na forum opisana:wink:

Wersję, jaką podałem, zwrócił mi MIB-helper, stąd pytanie :) No i czy jest jakieś alternatywne źródło do pobrania plików?

13 minut temu, Tom A4 napisał(a):

Tylko czekać jak powstanie za chwile nowy temat. Ratunku kto naprawiam mib. 

Eee tam :) póki co zbieram wiedzę, nie zabieram się za takie rzeczy nieprzygotowany :)

Tak czy siak, dzięki za szybki odzew :) Wróciłem do Audi, po 14-u latach jazdy Subaru, więc potrzebuję chwili, żeby się przestawić :)

M.I.B. już odpaliłem, mapy zaktualizowałem, teraz się zbroję w kabelkologię, żeby CarPlay odpalić.
A że zawodowo zajmuję się IT, to lubię mieć wszystko "up to date" i stąd te pytania o aktualizacje.

pozdrawiam i miłego dnia :)

Opublikowano

jak masz dwa usb to zdna kabelkologia nie potrzebna jak nie masz to już inna bajka

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Tom A4 napisał(a):

jak masz dwa usb to zdna kabelkologia nie potrzebna jak nie masz to już inna bajka

nie mam :) mam 1+aux, takze kabelki, moduł i rozbieranie mnie czeka...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 22.05.2025 o 08:21, Muskel1 napisał(a):

Wersja ta nie istnieje jako update. Ostatnia wersja update to P5092. Reszta na temat aktualizacji jest już wielokrotnie obszernie na forum opisana:wink: Według mib-helper.com najnowsza wersja softu po P5092 to właśnie MHI2Q_ER_AUG22_P5152. Zastanawiam sie nad aktualizacją. Pytanie czy warto. Ciężko dobić sie do informacji odnośnie zmian 😉

Rzeczywiście nie istnieje jako oficjalny update ale takowa wersja jednak jest i to najnowsze oprogramowanie dla naszych jednostek. Pytanie czy zmiany są na tyle odczuwalne by aktualizować. Ciężko w sieci znaleźć jakiekolwiek informacje.

Edytowane przez edys075
Pomylka

Opublikowano

Zamierzasz wymienić jednostkę MMI?

Opublikowano
5 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Zamierzasz wymienić jednostkę MMI?

Myślisz, że aż tak ? Na pałe nie zamierzam niczego instalować, a że w sieci mało konkretnych informacji dlatego podchodzę sceptycznie. Po prostu takowa opcja istnieje. Może kiedyś pojawi sie oficjalnie )

Opublikowano

Pisząc to miałem raczej na myśli, że jedyna opcja aby mieć tę wersję, to wymiana jednostki MMI na taką z właśnie tą wersją. Innej możliwości nie ma, gdyż nie ma softu do instalacji. Tylko producent go ma i instalował go na tych ostatnich rocznikach MMI. Nie dostaniesz go nigdzie.

Opublikowano

mysle ze zadnej roznicy nie zauwazysz , jedyny powod dla ktorego jest nowszy to poprostu pewnie kombatybilizacja z jakimis innymi sterownikami nowszymi w aucie