Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd airbag w Audi A4 B8 po wjechaniu w dziurę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Sorry ale jeśli podpinam się z tematem w nieodpowiednim miejscu ale przeczytane wszystko i nikt nie miał takiego problemu, podobny ale nie to co u Mnie.  Mam 3 błędy poduszek (poniżej zdjęcie) mechanik mówi że moduł do wymiany lub reset crasxh data, ale coś mi nie pasuje z błędem rezystancji , więc sprawdzone kostki poduszek-wszytko ok-  drugi mechanik że reset crasxh nie pomoże, moduł raczej spalony- kupić używkę ale nie wie czy się da zakodować. dodatkowo nowy akumulator bo ten jest niedoładowany. Akumulator byl nowy..mam 3 lata ... nie był zakodowany wszystko było ok -do momentu wyjazdu i odpinaniu minusowej klemy któregoś razu wyjazd na 4 miesiące, akumulator nie odpięty i padł..ładowany i normalnie na nim jeżdżę z tym że na mmi nieraz było 10%raz 30% czasami 100 ale głównie max 50% 

Druga sprawa nie mam sygnału zajętości pasa i kierowcy i pasażera ani kontrolki na desce, jeszcze jakiś czas po błędzie airbag ten komunikat był później cisza.   

Sterownik poduszek mógł się przepalić od akumulatora po wjechaniu w dziurę?  

pod siedzeniami sprawdzone kostki i jest ok ( mata zajętości siedzeń, klamra pasa?  )  nie wyświetla żadnego błędu na komp.  Gdzie sprawdzić jeszcze dlaczego to nie ma ani sygnału ani kontrolki?  

Pomijając już ten procent naładowania aku bo to zależy ile przejadę tyle mi naładuje , ale jest ktoś w stanie powiedzieć czy bez wkręcania Sterownika airbag można sprawdzić czy to w nim jest problem w akumulatorze czy może gdzieś indziej? Vcds pokaże to skrupulatniej? 

20250607_182647.jpg