rya Posted June 9 Posted June 9 Witam koledzy. Mam b8 3.0 9r.tiptronic WAUZZZ8K09A14715 ze skrzynią kxs. Za swojej kadencji nie wymieniałem oleju więc będę na 100% wymieniał dynamicznie. Oprócz oleju, chce też wymienić olej do dyfra no i wszelkie filtry i uszczelki z tym związane. Na różnych stronach sklepu są opcje wybrania auta i pokazuje jaki olej, ale nie ufam do końca w ten sposób. Wolę spytać ludzi mądrzejszych w tym temacie.
Dev Posted June 9 Posted June 9 (edited) dynamicznie to tylko w WC bujanie ślepych i wyciaganie kasy z głupiego klienta popraw VIN brakuje jednej cyfry Edited June 9 by Dev
rya Posted June 9 Author Posted June 9 WAUZZZ8K09A147155 mam tiptronic, wiem czym jeżdżę. Dev, nie rozumiem czegoś. Skoro nie wiem co jest aktualnie w skrzyni, to zalewając nowy chce, żeby starego było jak najmniej. Co innego gdy już wymieniałem, więc wiem co tam pływa. Nie podważam twej wiedzy, bo na pewno trochę o tym wiesz, ale wolę wymienić przez maszynę.
Muskel1 Posted June 9 Posted June 9 2 godziny temu, rya napisał(a): mam tiptronic, wiem czym jeżdżę. No tak, rzeczywiście, do 08/2009 były w tym silniku 6-cio biegowe tiptronic.
Solution Dev Posted June 10 Solution Posted June 10 skrzynia: G 052 145 S2 - 1.1 litra G 060 162 A2 - 9 litra G 055 145 A2 - 0.5 litra 0B6 325 429 09E 321 371 A dyfer: G 052 145 S2 - 1 litr zadzwon do mnie to Ci powiem jak zdrobic to bez dynamiki i tez bedzie dobrze
rya Posted June 10 Author Posted June 10 znalazłem takie oferty: allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL x2 allegro.pl ALLEGRO.PL co do wymiany to wiem jak, tylko szukam odpowiednich części.
Recommended Posts