Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam co myślicie o pomyśle pomalowania tych słupków środkiem boll do plastików czarny ? Są troszkę zarysowane 

IMG_5022.jpeg

IMG_5021.jpeg

IMG_5020.jpeg

Posted

Ta farba fajnie pokrywą. Malowałem nią kiedyś plastiki wewnętrzne w megance. Spróbuj gdzieś kawałek na próbę w mało widocznym miejscu. Przetrzyj delikatnie drobnym papierem ściernym, i odtlusc.

Posted
17 minut temu, Rob@k napisał(a):

Ta farba fajnie pokrywą. Malowałem nią kiedyś plastiki wewnętrzne w megance. Spróbuj gdzieś kawałek na próbę w mało widocznym miejscu. Przetrzyj delikatnie drobnym papierem ściernym, i odtlusc.

Co myślisz o papierku 150 potem 400 i 600 ?

Posted

150 na plastiku narobi głębokich rys, ja bym polecił 

ALLEGRO.PL

tego typu włókninę

• Like 1
Posted

Jak najbardziej. Nie musisz stopniować. Delikatnie zmatuj.

Posted (edited)
2 minuty temu, Rob@k napisał(a):

Jak najbardziej. Nie musisz stopniować. Delikatnie zmatuj.

Dobra dzięki :) moim zdaniem spoko modzik i napewno będzie to przyjemne dla oka.A tak swoją drogą robiłem tak właśnie uchwyty na przyciski szyb tym środkiem i wyszło rewelacyjnie 

Edited by Kacper000
Posted (edited)

Miałem pomalowane tą farbą dolne listwy drzwi s-line, farba bardzo dobrze się trzymała , a na zewnątrz wiadomo bardziej narażona była na uszkodzenia, polecam, ja poza zmatowieniem dałem podkład zwiększający przyczepność do tworzyw sztucznych 

Edited by greg2505
Posted (edited)

A jak to plastik nie lakierowany to może by spróbować bardzo delikatnie opalarką czy lepiej hot-air?
Po drugie tragedii to jeszcze tu nie ma, a gumy czy lakiery w sprayu jak się zarysują to może w ogóle wyglądać tak sobie.\

Tu ktoś modził plus jeszcze dressing:

i tutaj na jasnym, może dlatego efekt nie był jakiś szałowy:

KOSMETYKAAUT.PL

Czy regeneracja plastików opalarka to dobry sposób ? Efekt jest zadowalający? Czy później występują jakieś skutki uboczne ?

To samo pewnie będę niedługo w B5 robił... niestety poczciwa 80 miała plastiki niemal dosłownie nie do zdarcia, 8 lat codziennego użytkowania, buty z piachem i prawie ani śladu.

Edited by hk570i
Posted

Nic tym w Audi nie zdziałasz, za twarde plastiki.

Posted

No rzeczywiscie mozna sprobowac opalarką może się to ładnie wyrówna.

Posted

Choć uważam że tą strukturę zupełnie na gładko można zmatowić i potem malować.

Posted

Chodziło mi o opalarkę. Stopisz materiał a nie wyrównasz.