Kacper000 Posted June 10 Posted June 10 Witam co myślicie o pomyśle pomalowania tych słupków środkiem boll do plastików czarny ? Są troszkę zarysowane
Rob@k Posted June 10 Posted June 10 Ta farba fajnie pokrywą. Malowałem nią kiedyś plastiki wewnętrzne w megance. Spróbuj gdzieś kawałek na próbę w mało widocznym miejscu. Przetrzyj delikatnie drobnym papierem ściernym, i odtlusc.
Kacper000 Posted June 10 Author Posted June 10 17 minut temu, Rob@k napisał(a): Ta farba fajnie pokrywą. Malowałem nią kiedyś plastiki wewnętrzne w megance. Spróbuj gdzieś kawałek na próbę w mało widocznym miejscu. Przetrzyj delikatnie drobnym papierem ściernym, i odtlusc. Co myślisz o papierku 150 potem 400 i 600 ?
tass Posted June 10 Posted June 10 150 na plastiku narobi głębokich rys, ja bym polecił allegro.pl ALLEGRO.PL tego typu włókninę 1
Kacper000 Posted June 10 Author Posted June 10 (edited) 2 minuty temu, Rob@k napisał(a): Jak najbardziej. Nie musisz stopniować. Delikatnie zmatuj. Dobra dzięki moim zdaniem spoko modzik i napewno będzie to przyjemne dla oka.A tak swoją drogą robiłem tak właśnie uchwyty na przyciski szyb tym środkiem i wyszło rewelacyjnie Edited June 10 by Kacper000
greg2505 Posted June 11 Posted June 11 (edited) Miałem pomalowane tą farbą dolne listwy drzwi s-line, farba bardzo dobrze się trzymała , a na zewnątrz wiadomo bardziej narażona była na uszkodzenia, polecam, ja poza zmatowieniem dałem podkład zwiększający przyczepność do tworzyw sztucznych Edited June 11 by greg2505
hk570i Posted June 12 Posted June 12 (edited) A jak to plastik nie lakierowany to może by spróbować bardzo delikatnie opalarką czy lepiej hot-air? Po drugie tragedii to jeszcze tu nie ma, a gumy czy lakiery w sprayu jak się zarysują to może w ogóle wyglądać tak sobie.\ Tu ktoś modził plus jeszcze dressing: Jak usunąc głębokie rysy na plastiku - strona 4 - Plastiki - Kosmetyka aut | Największe polskie forum o Auto Detailingu KOSMETYKAAUT.PL i tutaj na jasnym, może dlatego efekt nie był jakiś szałowy: Regeneracja plastików opalarka ? - Plastiki - Kosmetyka aut | Największe polskie forum o Auto Detailingu KOSMETYKAAUT.PL Czy regeneracja plastików opalarka to dobry sposób ? Efekt jest zadowalający? Czy później występują jakieś skutki uboczne ? To samo pewnie będę niedługo w B5 robił... niestety poczciwa 80 miała plastiki niemal dosłownie nie do zdarcia, 8 lat codziennego użytkowania, buty z piachem i prawie ani śladu. Edited June 12 by hk570i
Kacper000 Posted June 13 Author Posted June 13 No rzeczywiscie mozna sprobowac opalarką może się to ładnie wyrówna.
Kacper000 Posted June 13 Author Posted June 13 Choć uważam że tą strukturę zupełnie na gładko można zmatowić i potem malować.
Recommended Posts