Nexann Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Cześć, tydzień temu nabyłem a4 b9 2.0 w poliftcie z końcówki 20 roku, Auto ma matrixy i nie do końca je ogarniam, z tego co wiem powinny wycinać auta nadjeżdżające z naprzeciwka w nocy, lecz do tej pory one się same przełączają z długich na krótkie bez żadnego wycinania, je się jakoś załącza? dodatkowo powinny chyba mieć dynamiczne kierunki z przodu a jedynie gdzie mają to tylko z tyłu, kolega mi wspominał że wychodziły jakby różne rodzaje matrixów tzn, z pływającymi kierunkami z przodu i z tyłu, i albo tylko z tyłu, czy faktycznie tak jest czy ktoś się bawił w jakieś kodowanie? vin : WAUZZZF41MA009122
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wrzuć zdjęcie lamp. 5 godzin temu, Nexann napisał(a): kolega mi wspominał że wychodziły jakby różne rodzaje matrixów tzn, z pływającymi kierunkami z przodu i z tyłu, i albo tylko z tyłu, Bzdura. Lampy matrix są tylko jedne i mają dynamiczny kierunkowskaz. Masz zwykłe lampy LED a nie matrix.
Nexann Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu 43 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Bzdura. Lampy matrix są tylko jedne i mają dynamiczny kierunkowskaz. Masz zwykłe lampy LED a nie matrix.
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Niestety masz zwykłe Full LED bez matrix. I tak dla sprostowania, pojęcie matrix dotyczy tylko lamp przednich a dokładniej mówiąc funkcji wycinania pojazdów. Niestety są osoby nazywające tylne lampy także matrix. Nie ma tylnych lamp matrix, bo one nie wycinają. Są tylko tylne lampy z dynamicznym kierunkowskazem oraz lampy ze statycznym kierunkowskazem. Kto Ci powiedział, że masz w aucie Matrixy? Sprzedający?
Nexann Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Niestety masz zwykłe Full LED bez matrix. I tak dla sprostowania, pojęcie matrix dotyczy tylko lamp przednich a dokładniej mówiąc funkcji wycinania pojazdów. Niestety są osoby nazywające tylne lampy także matrix. Nie ma tylnych lamp matrix, bo one nie wycinają. Są tylko tylne lampy z dynamicznym kierunkowskazem oraz lampy ze statycznym kierunkowskazem. Kto Ci powiedział, że masz w aucie Matrixy? Sprzedający? Myślałem że te “kreski” u góry lampy to są właśnie matrixy, bo z tego co widziałem to wychodziły polifty w zwykłych lampach bez tych “kresek” Przedlifty to akurat było bardzo łatwo rozpoznać Powiesz mi jak właściwie odróżnić full led od matrix? Czy one się czymś różnią jeśli chodzi o wygląd? Czy tylko funkcją
Muskel1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Zarówno w przedlifcie, jak i w polifcie dyły 3 rodzaje lamp. W przedlifcie były najniższa wersja wyposażenia xenon- standardowe wyposażenie, następnie opcjonalnie full led, lub najwyższa wersja matrix. Full led i matrix miały taki sam kształt i sygnaturę świateł do jazdy dziennej. W polifcie wszystkie 3 lampy są led. Najniższa wersja basic ma kierunkowskaz na żarówce i nie ma pasków do świateł jazdy dziennej. Wygląda inaczej niż pozostałe opcjonalne wersje full led praz matrix. Full led i matrix mają tę samą sygnaturę świateł do jazdy dziennej i wyglądają na pierwszy rzut oka identycznie. Jeżeli wiesz na co zwrócić uwagę przy identyfikacji, to łatwo je odróżnisz od siebie. Tutaj w tym temacie opisałem różnice. https://a4-klub.pl/topic/383878-rodzaje-reflektorów-i-lamp-w-audi-a4-b9/#findComment-5783066 Edytowane 1 godzinę temu przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi