Opublikowano 17 Czerwca 20251 r (Audi a4 b9)Po włączeniu klimatyzacji w środku kabiny słychać delikatne szumienie/świsty z okolic wentylacji, był już kiedyś podobny wątek i do dziś myślałem że wystarczy dobić czynnik do klimatyzacji, pojechałem dziś na uzupełnienie czynnika, miałem braki w postaci 190g, uzupełnili i aktualnie w układzie znajduje się 590-600 g czynnika. Pojeździłem z godzinę i dalej świszczy, co to może być ? IMG_8867.mov Edytowane 17 Czerwca 20251 r przez Kamill_45
Opublikowano 18 Marca18 Mar Ja mam takie jakby przelewanie wody i szmery..zastanawia mnie czemu musiałeś dobić skoro to układ zamknięty.
Opublikowano 18 Marca18 Mar A4 b9 klimatyzacja, link do filmiku jak u mnie działa Edytowane 18 Marca18 Mar przez RosaBlanca
Opublikowano 18 Marca18 Mar 10 minut temu, RosaBlanca napisał(a):Ja mam takie jakby przelewanie wody i szmery..zastanawia mnie czemu musiałeś dobić skoro to układ zamknięty.Nie jest 100% szczelny. Niewielka ilość z czasem dyfunduje, dlatego należe regularnie przeprowadzać serwis i uzupełniać.
Opublikowano 11 Czerwca11 Cze W dniu 18.03.2026 o 13:52, RosaBlanca napisał(a):A4 b9 klimatyzacja, link do filmiku jak u mnie działaW dniu 18.03.2026 o 13:49, RosaBlanca napisał(a):Ja mam takie jakby przelewanie wody i szmery..zastanawia mnie czemu musiałeś dobić skoro to układ zamknięty.Cześć, czy poradziłeś sobie z problemem szmerów z nawiewu po włączeniu klimy? Mam takie same dźwięki po stronie kierowcy bardzo delikatnie słyszalne. Uzupełnienie czynnika pomaga ?
Opublikowano 11 Czerwca11 Cze Za mało czynnika. Kiedy był ostatni service klimy?Pewnie nigdy... Edytowane 11 Czerwca11 Cze przez Muskel1
Opublikowano 11 Czerwca11 Cze 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a):Za mało czynnika. Kiedy był ostatni service klimy?Pewnie nigdy...Cześć, sprawdziłem historie z aso i nie ma nic o serwisowaniu klimy. Podjadę uzupełnić czynnik. W poprzednim aucie dobijałem czynniki po 7 latach, audi używane 3,5 roku i już brakuje hmmm szybko
Opublikowano 11 Czerwca11 Cze Takie wykonanie. Przy dobiciu warto wymienić osuszacz (filtr) i dyszę rozpężną, która kosztuje ok 100 zł maks, a często jest cała zabita syfem, i to od niej idzie to syczenie.