Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Sound System - jak rozpoznać zaocznie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Interesuje mnie jedno używane Audi z ogłoszenia audi selekt. Sprzedawca telefonicznie informował mnie, że jest audi sound system. Byłem na jeździe próbnej, ale kompletnie wypadło mi z głowy sprawdzenie tego. Dźwięk był ogólnie słaby i nie wiem czy słyszałem tam jakikolwiek subwoofer...

Wydaje mi się, że jakby to było Audi Sound System to chociaż możliwości upgrade'u byłyby lepsze niż z bazowego zestawu. 

Nie będę tam drugi raz jechał, ale mogę poprosić o jakieś zdjęcia z mmi czy czegoś? Czy można założyć że jeśli jest ASS to w mmi będzie to widać? Np. Jakiś equalizer, którego nie ma w basicu? 

Subwoofer podejrzewam może być zabudowany. Może jakaś naklejka w bagażniku z kodem?

Po vin nic nie znalazłem.

Opublikowano

Są trzy systemy. System pasywny (tylko głośniki), system aktywny (głośniki oraz subwoofer) oraz system B&O (głośniki i subwoofer). Przy systemie pasywnym i aktywnym maskownice głośników wyglądają tak samo, nie mają żadnych napisów. W systemie B&O na maskownicach głośników jest napis B&O. System aktywny i B&O rozpoznasz najprędzej po subwooferze pod podłoga bagażnika. Siedzi przy akumulatorze.

Screenshot(70).png.6fa7076293507fd71eccb6fa923b707e.png

Screenshot(71).png.e7873030ba52ffd665157869816d16f1.png

Opublikowano

Ok. Dzięki. Ale też chyba ma jakieś szersze ustawienia w MMI względem wersji bazowej? W A4 B9 chyba różniło się to tym, że można było jakieś podstawowe rzeczy typu bas, treble regulować i przesuwać też na animacji wnętrza rozmieszczenie głośności. Przynajmniej u siebie w A3 tak mam.

Opublikowano
6 minut temu, Maciej_X napisał(a):

podstawowe rzeczy typu bas, treble regulować

Te podstawowe mają wszystkie. B&O posiada dodatkowo ustawienie DSP.

Opublikowano
4 godziny temu, Maciej_X napisał(a):

Może jakaś naklejka w bagażniku z kodem?

Rozkoduj VIN to po kodach wyposażenia będzie widać jakie ma fabrycznie audio.

Opublikowano

Próbowałem i najwięcej co znalazłem to z jednej strony to co poniżej, ale nic tu nie ma o audio:

Source here

Chyba, że Ty znasz jakieś inne strony? Vin - WAUZZZF53RA009803. 

Tak w ogóle tak czy siak audio brzmi słabo, ale wydaje mi się, że ten audi sound system można jakoś chociaż łatwiej zupgrade'ować bez prucia całego auta i wymieniania wszystkiego. Czyż nie?

Opublikowano
8 minut temu, Maciej_X napisał(a):

Chyba, że Ty znasz jakieś inne strony? Vin - WAUZZZF53RA009803. 

Masz tu na forum dział do rozkodowania:

https://a4-klub.pl/blogs/entry/1-dekoder-vin-audi-grupy-vag-oraz-innych-marek-dane-techniczne-oraz-wyposażenie/page/58/

Opublikowano

Dzięki.