Debian27 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Witam, czynnik jest bo nabijałem, klima się załącza, a z nawiewów leci ciepłe powietrze. Dzisiaj podepnę pod kompa, ale mam pytanie bo na zdjęciu które załączyłem odcinek zaznaczony strzałką (ten od strony wnętrza) jest bardzop zimny aż się skrapla przy włączonej klimie, natomiast odcinek za łączeniem, który idzie w strone bloku silnika nie czuję aby był zimny, może przez powłokę plastikową. Po prawje stronie od wskazanego ten z jakimś czujnikiem (nie wiem czy od klimy) jest ciepły. Dodam jeszcze, że jak znajomy dobijał mi klime to ma ona stary układ na "jeden przewód - jeśli to coś wnosi". Czytałem trochę wczoraj na ten temat, i nie wiem jak jest obieg tego czynnika w moim przypadku, natomiast w miejscu gdzie jest zimny czynnik wskazany strzałką prawdopodobnie jest "dławik". Czy obecna sytuacja może być z nim związana? Z góry dziękuję za pomoc
Langista Opublikowano 18 minut temu Opublikowano 18 minut temu (edytowane) Po takim czasie należało by zdjąć cały czynnik i wymienić ten dławik (dysza rozprężna) przy okazji trzeba się wyposażyć w oring, który tam występuje. To samo osuszacz i oringi węży idących do niego. Do tego trzeba podpiąć interfejs diagnostyczny, na pewno będzie błąd z potencjometra klap temperatur w klimatroniku. Edytowane 16 minut temu przez Langista
Rekomendowane odpowiedzi