Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zatarty kompresor klimatyzacji w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pacjent Audi A4 1.8 T z 2004 190KM. Diagnoza zatarcie sprężarki - czeka kosztowna naprawa. Chcę zejść z kosztów po tej awarii czeka mnie wymiana nie tylko kompresora ale też skraplacza. Koszt kompresora  Denso  to 1350 zł. W tej cenie mam już komplet skraplacz i kompresor klimy od SKV. Wyszukałem informacji na temat  zamienników skraplaczy tej marki i są przyzwoite. natomiast jest cisza jeśli chodzi o kompresory. Chat GPT  przygotował mi porównanie tanich zamienników (na podstawie opinii w necie) wygrała ta  pierwsza. Chciałem poznać Wasze opinie, montowaliście już kompresory skv?

Opublikowano

Nie montuj kompresora innego jak Nissens czy Denso. To będą pieniądze wywalone w błoto.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kierowanie się czatem gpt przy wyborze części jest nie do końca przemyślane (moim zdaniem) Czy wybrać kompresor Denso czy SKV to zależy od funduszy?Wszystko i tak wypływa do nas z Chin a części przechodzą kontrolę jakości. Skraplacza nie wymieniałem natomiast przewód wysokiego ciśnienia skv już tak - pasował i spełnia swoją rolę.  Skv to raczej tani zamiennik ale przyzwoitej jakości. Denso  to kocur wśród klimatyzacji ale cenowo to przepaść. musisz skalkuklować ile chcesz zainwestować w auto i jak długo się będziesz nim bujać z doświadczenia wiem, że nikt przy sprzedaży  auta nie zapłaci więcej, bo masz denso a nie nty czy inny zamiennik - a chłodzi tak samo.

Opublikowano

daj VIN tego auta

zobaczymy co mozna kupic i za ile

Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.09.2025 o 17:08, Dev napisał(a):

daj VIN tego auta

zobaczymy co mozna kupic i za ile

Dzięki, za pomoc ale  nie miałem czasu ostatnio zajrzeć na forum. Zdecydowałem się zaryzykować i postawiłam na skraplacz klimatyzacji i kompresor skv.   Na ten moment mogę napisać, że wszystko pasowało ze soba, do auta no i że hula. A mi najbardziej z tego wszystkiego pasowała cena.
Za jakiś czas będę mógł napisać cos wiecej. 

Opublikowano

Spokojnie, przerabiałem już kompresor Klimy SKV, przed wakacyjnym wyjazdem do Chorwacji i Czarnogóry. Nie zawiódł i nie zrujnował kieszeni. Warto przy wyborze zorientować się czy jest zalany olejem, czy był testowany na produkcji. Takich informacji powinien udzielić sprzedawca w sklepie motoryzacyjnym.

Opublikowano
22 godziny temu, muniek32 napisał(a):

Dzięki, za pomoc ale  nie miałem czasu ostatnio zajrzeć na forum. Zdecydowałem się zaryzykować i postawiłam na skraplacz klimatyzacji i kompresor skv.   Na ten moment mogę napisać, że wszystko pasowało ze soba, do auta no i że hula. A mi najbardziej z tego wszystkiego pasowała cena.
Za jakiś czas będę mógł napisać cos wiecej. 

przed montażem wlałeś olej do kompresora ?