Skrr Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Cześć Panowie, mam problem z wyciekiem oleju w 1.9AVF. Olej się zbiera z tyłu na rogu nad rozrusznikiem zaznaczyłem na zdjęciu strzałka. Pokrywa zaworów w tym roku wymieniana, zakładana nowa uszczelka, uszczelka pod pompa vacum wymieniona, z dolotu się nie leje. Po wymyciu dobrze wszystkiego właśnie w tym miejscu najpierw olej się pojawia. I teraz nie wiem czy on gdzieś ścieka z góry czy tam leci. Brakuje mi pomysłów skąd to może lecieć w tym miejscu. Uszczelka pod głowicą ?
Langista Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Na zdjęciu widać, że ewidentnie leci z uszczelki. Powody mogą być dwa : źle założona uszczelka - zły sposób montażu lub krzywa pokrywa. Edytowane 2 godziny temu przez Langista
Skrr Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Langista napisał(a): Na zdjęciu widać, że ewidentnie leci z uszczelki. Powodu mogą być dwa : źle założona uszczelka - zły sposób montażu lub krzywa pokrywa. Cześć. W sumie pokrywa była montowana na 2 różnych nowych uszczelkach, z zachowana kolejnością, momentem dokręcenia. Dirko też w rogach dałem nawet mam zdjęcie. Pokrywa oryginalną ASO.
Langista Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jak widzę mokre na rogu kilka cm pod pokrywą to nic innego mi do głowy nie przychodzi.
Skrr Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu no ja już właśnie nie mam pomysłu 😂 stąd ten post.
Rekomendowane odpowiedzi