Radek1987 Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 Witam, wymieniałem rozrząd, pasek klinowy i napinacz i klima przestała działać , wcześniej wszystko było ok. Sam to wszystko robiłem i nie odkręcałem węży biegnących do chłodnicy klimy, tylko odchyliłem pas przedni. Po wymianie przestała działać klima tzn. śnieżynka świeci się tylko do puki trzymam jej przycisk na panelu. Na Vag-u wyskakuje mi błąd 801 F118. Możliwe, że montując pas przedni zapomniałem o jakimś kabelku.... proszę o pomoc
wojtekce Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 możliwe że kabelek do spręzarki sie wypiął
_Solar_ Opublikowano 14 Maja 2009 Opublikowano 14 Maja 2009 posprawdzaj czy podłaczyłeś wszystkie przewody elektryczne...ewentualnie mógł gdzieś czynnik uciec i wtedy klima sie nie załaczy
Radek1987 Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 Jeszcze nie, błąd oznacza zwarcie plusa , albo przerwanie połączenia czujnika wysokiego ciśnienia klimy...... nie wiem teraz czy wymienić czujnik czy co, oznaczenie mojego czujnika "8A0 959 483 AA 9615". Teraz nie wiem czy szukać czujnika o dokładnie takim samym oznaczeniu, czy np początek ma się tylko zgadzać.
maxbmx Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 ja miałem przetarte kable... "mechanik" zle je założył i tarły o pasek od alternatora
Radek1987 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Opublikowano 26 Maja 2009 Też miałem przetarte, i zabezpieczyłem taśmą izolacyjną...... ale nie wiadomo czy to będzie przyczyna, muszę do jakiegoś speca w 3mieście się zgłosić. W Vass service powiedzieli mi, że mam czujnik wymienić ;/
Rekomendowane odpowiedzi