patryk1811 Opublikowano Środa o 15:22 Opublikowano Środa o 15:22 Witam po wrzuceniu biegu wstecznego nie palą sie żarówki bezpiecznik jest ok jakies pomysły?
Langista Opublikowano Środa o 16:14 Opublikowano Środa o 16:14 Czujnik światła wstecznego w skrzyni biegów.
patryk1811 Opublikowano Środa o 17:19 Autor Opublikowano Środa o 17:19 Godzinę temu, Langista napisał(a): Czujnik światła wstecznego w skrzyni biegów. Wlasnie zauważyłem że bezpiecznik był spalony wymieniłem na nowy i swiatła działają tylko że wywala bezpiecznik po 5 sekundach.
patryk1811 Opublikowano Środa o 17:20 Autor Opublikowano Środa o 17:20 Teraz, patryk1811 napisał(a): Wlasnie zauważyłem że bezpiecznik był spalony wymieniłem na nowy i swiatła działają tylko że wywala bezpiecznik po 5 sekundach. Dopóki nie wrzucę wstecznego bezpiecznik jest ok
Rob@k Opublikowano Środa o 17:22 Opublikowano Środa o 17:22 Gdzieś jest zwarcie. Odepnij kostkę od czujnika i zobacz czy spali bezpiecznik. Jeśli nie masz przyczynę, jeśli tak szukasz winy w przewodach
patryk1811 Opublikowano Środa o 17:26 Autor Opublikowano Środa o 17:26 3 minuty temu, Rob@k napisał(a): Gdzieś jest zwarcie. Odepnij kostkę od czujnika i zobacz czy spali bezpiecznik. Jeśli nie masz przyczynę, jeśli tak szukasz winy w przewodach Od czujnika w skrzyni tak ?
Rob@k Opublikowano Środa o 17:37 Opublikowano Środa o 17:37 11 minut temu, patryk1811 napisał(a): Od czujnika w skrzyni tak ? Tak
patryk1811 Opublikowano Środa o 17:42 Autor Opublikowano Środa o 17:42 19 minut temu, Rob@k napisał(a): Gdzieś jest zwarcie. Odepnij kostkę od czujnika i zobacz czy spali bezpiecznik. Jeśli nie masz przyczynę, jeśli tak szukasz winy w przewodach A gdzie w razie czego lecą te przewody ?
Rob@k Opublikowano Środa o 17:49 Opublikowano Środa o 17:49 To już musisz pytać kolegów co mają dojścia do schematów
P.Wiśnia Opublikowano Środa o 19:56 Opublikowano Środa o 19:56 (edytowane) Sygnał ze skrzyni biegów: Główne zasilanie skrzynki bezpieczników z akumulatora Bezpiecznik S231 (numer: 31, 15A) Łączenie (OBD2) Łączenie (G70) Złącze 10-pinowe, brązowe (punkt połączeniowy, skrzynka elektroniczna, komora wyrównawcza) przełącznik świateł cofania w skrzyni biegów Złącze 17-pinowe, czerwone (punkt połączeniowy, skrzynka elektroniczna, komora wyrównawcza) Moduł komfortu (Złącze 12-pinowe, czarne, pin 7) Schemat 1: Schemat 2: Edytowane Środa o 19:57 przez P.Wiśnia
Langista Opublikowano Czwartek o 13:49 Opublikowano Czwartek o 13:49 W aucie nic się nie przetrze, szukaj pod autem, czujnik jest z prawej strony skrzyni (pasażera). Jakie masz żarówki światła wstecznego? W lampach woda nie pływa?
Rekomendowane odpowiedzi