papug013 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Witam, ostatnio wymieniłem EGR w swoim samochodzie który był uszkodzony i miał dwa błędy P144000 oraz P0403 i teraz po wymianie pojawia się błąd P046C "czujnik pierwszy recyrkulacji spalin niewiarygodny sygnał" gdzie znajduje się ten czujnik ? Czy to jest czujnik w nowym EGR. Mam filmik w którym po odpaleniu sam EGR pracuje dość dziwnie. Chodź nie mam porównania jak pracował stary.Wedlug mnie sam elektrozawór powinien się otworzyć jak auto jest odpalone ewentualnie trochę przymknąć a on lata ja nie napiszę co. Czy ma ktoś doświadczenie w tym temacie albo chociaż wie jak ten zawór powinien się zachowywać po odpaleniu ? Z góry dziękuję za pomoc VID_20250926_190535.mp4 Edytowane 2 godziny temu przez papug013
Muskel1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Na 99% EGR zamiennik a nie oryginalny?
papug013 Opublikowano 51 minut temu Autor Opublikowano 51 minut temu 27 minut temu, Muskel1 napisał(a): Na 99% EGR zamiennik a nie oryginalny? Na 100% zamiennik, firma to WRC na aukcji pisało że jakość oryginału w niższej cenie 😉. No i teraz mam
papug013 Opublikowano 25 minut temu Autor Opublikowano 25 minut temu 15 minut temu, Muskel1 napisał(a): Takie rzeczy tylko ori się montuje. Rozbierałem stary EGR i to prosty układ zwykły silniczek dwa tryby na jednym z nich dwa magnesy i dwie blaszki oraz czujnika hala 815A nie bardzo jest co tam zepsuć. Być może jest gdzieś po drodze czujnik który jest uszkodzony i to on sygnalizuje ten błąd .A sam EGR jest ok. Ja chcę tylko się dowiedzieć czy tak powinien pracować EGR i gdzie owy czujnik się znajduję.
Muskel1 Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu Zamienniki nie trzymają parametrów jak oryginalne. Ta sama sytuacja jest z pozornie prostymi czujnikam, gdzie myślisz, że nic skomplikowanega tam nie ma, a czujnik zamiennik podaje niewiarygodne dane do sterownika.
Rekomendowane odpowiedzi