Artur8505 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Dzień dobry Już od zakupu auta 2 lata temu miałem problem z pilotem centralnego zamka, a mianowicie czasami tydzień działa, a czasami tydzień nie i tak w kółko. Teraz pilot padł na amen-nic nie działa. Elektronik przy okazji rozwiązywania jakiegoś innego problemu na moje pytanie o ten stan rzeczy stwierdził, że elektronika pilota pada. Vcds pokazuje problemy z pilotem. Teraz pytanie, czy jak kupię nowy zamiennik np.na allegro to ogarnę sam zakodowanie pilota do MK? Vcds mam.
P.Wiśnia Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 52 minuty temu, Artur8505 napisał(a): Teraz pytanie, czy jak kupię nowy zamiennik np.na allegro to ogarnę sam zakodowanie pilota do MK? Vcds mam. Wymień tylko elektronikę. A jak chcesz kompletnie nowy pilot to musisz go dodać do MK, oraz przenieść pastylkę immo. Dodanie wykonasz za pomocą VCDS. Edytowane 2 godziny temu przez P.Wiśnia
Artur8505 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Wymień tylko elektronikę. A jak chcesz kompletnie nowy pilot to musisz go dodać do MK, oraz przenieść pastylkę immo. Dodanie wykonasz za pomocą VCDS. Elektronikę, tzn.sama płytkę? Można ją kupić sama? Dodanie do MK to to co można znaleźć na youtubie? Co to pastylka immo?
P.Wiśnia Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Artur8505 napisał(a): Elektronikę, tzn.sama płytkę? Można ją kupić sama? Tak 1 minutę temu, Artur8505 napisał(a): Dodanie do MK to to co można znaleźć na youtubie? Pewnie tak, ale ja wolę poradnik od ross-tech. Channel 021: Remote Control Matching Audi A4 (8E) Comfort System - Ross-Tech Wiki WIKI.ROSS-TECH.COM 2 minuty temu, Artur8505 napisał(a): Co to pastylka immo? Cewka immobilazera odbiera z niej dane bezprzewodowo. Następnie przekazuje dane potrzebne do autoryzowanego rozruchu silnika.
P.Wiśnia Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Możesz też kupić cały klucz za grosze na znanym chińskim portalu aukcyjnym. Jeżeli chcesz mogę ci dać link na priv, po tym jak napiszesz jakie MK masz.
Artur8505 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Możesz też kupić cały klucz za grosze na znanym chińskim portalu aukcyjnym. Jeżeli chcesz mogę ci dać link na priv, po tym jak napiszesz jakie MK masz. Jutro sprawdzę jaki mam MK. Gdzie ta pastylka immo się znajduje, w MK? Można gdzieś znaleźć w necie całą procedurę wymiany pilota na inny wraz z zakodowaniem żeby to wszystko działało ?
Rekomendowane odpowiedzi