Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak ikony anteny aktualizacji czasu w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

posiadam a4 b9 z mib 2 i nie posiadam tej antenki do aktualizacji czasu. w mmi mam zaznaczone automatyczne ustawienie czasu letniego mapy wgrane najnowsze 2026 i fabrycznie jest carplay. prędzej miałem b5,b6,b8 które posiadam do dzisiaj i tam antenka była pod tylnym zderzakiem i raz w b8 antenę zmieniałem bo mi padła no i tam kodowanie szło podejrzeć w 17 licznik adaptacja 10 i czy jest to zakodowane oraz częstotliwość odświeżania.B9 dopiero poznaje i nie mam żadnych błędów w sterownikach nawigacja działa poprawnie i nie wiem czy to kwestia kodowania czy mam jakąś usterkę w poprzednim modelu ta antena uszkodzona też nie generowała żadnego błędu. z góry dziękuje i jeżeli to możliwe proszę o jakąś wskazówkę

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Rozwiązanie

Czas aktualizowany jest z satelit, a nie z fal radiowych. Antenka jest widoczna na VC przy zakładce godziny. 

Screenshot_20251230_072431_Gallery.jpg

Opublikowano
  • Autor

No to wiem tylko u mnie nie ma tej anteny przy godzinie dlatego zadałem pytanie czy to kwestia kodowania czy jakiejś usterki czy jest ona jak w poprzednich A4 pod zderzakiem ? czy ta opcja to w mmi automatyka czasu letniego ?

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Czas aktualizowany jest z satelit, a nie z fal radiowych. Antenka jest widoczna na VC przy zakładce godziny. 

Screenshot_20251230_072431_Gallery.jpg

Temat nie jest rozwiązany bo napisałem w poście że nie mam tej antenki przy godzinie dlatego napisałem post czy to kwestia kodowania czy usterki w mmi mam ustawione automatyczny czas letni tylko nie wiem czy to jest ta opcja antenki nadal brak

Opublikowano

Pierwsza pozycja w ustawieniach daty i czasu w MMI.

20251230_111322.jpg

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Pierwsza pozycja w ustawieniach daty i czasu w MMI.

20251230_111322.jpg

No właśnie u mnie nie ma tej opcji. Czy to jest kwestia kodowania czy doposażenia auta w jakiś nadajnik ?

Opublikowano

No jeżeli jest nawigacja, to powinno to być na pokładzie. Masz fabrycznie nawigację? Jaką masz nawigację? Tę dużą czy małą?

Skoro masz mapy 2025/2026, to powinna być ta duża, bo małe nie mają i nie będą już miały nowych map.

Uzupełnij poprawnie profil, bo nawet nie wiadomo o jakie auto, model, rok, silnik i napęd chodzi.

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, Muskel1 napisał(a):

No jeżeli jest nawigacja, to powinno to być na pokładzie. Masz fabrycznie nawigację? Jaką masz nawigację? Tę dużą czy małą?

Skoro masz mapy 2025/2026, to powinna być ta duża, bo małe nie mają i nie będą już miały nowych map.

Uzupełnij poprawnie profil, bo nawet nie wiadomo o jakie auto, model, rok, silnik i napęd chodzi.

Auto a4 b9 2018 rok napisałem w pierwszym poście . Nawigacja fabryczna mib2 mapy zaktualizowałem do 2026 i carplay fabrycznie był zainstalowany. Niemam tej opcji nie ma tej satelity przy godzinie i dacie dlatego pytam czy jest opcja to zakodować 

image.jpg

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Nawigacja działa normalnie przed aktualizacją też nie było anteny przy godzinie

att.il04tfv7-fNdoqlErzomx2QcpGPq-Q2OEy3HB3ecCBw.jpeg

att.T-gmb2Hlf29OYLTFalSQjDtFOGAmKfIT-ruTEXxi5SY.jpeg

Opublikowano
7 godzin temu, wyzyk83 napisał(a):

Auto a4 b9 2018 rok napisałem w pierwszym poście

Ta informacja nie wystarczy. Od tego są dane w profilu, aby je uzupełnić.

Auto EU czy sprowadzane z NAR?

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Ta informacja nie wystarczy. Od tego są dane w profilu, aby je uzupełnić.

Auto EU czy sprowadzane z NAR?

Auto z kanady ale inne sztuki z usa czy kandy miały tą opcję tutaj nie ma i chciałem to zakodować o ile jest taka możliwość 

Opublikowano

To ktoś przy konwersji zrypał sprawę.

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, Muskel1 napisał(a):

To ktoś przy konwersji zrypał sprawę.

Przed konwersją też ta opcja była nie dostępna także to nie jest przyczyna. Bardziej chcę się dowiedzieć czy to kwestia kodowania tak jak było w poprzednich modelach

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan z auta.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć pełny auto-scan z auta.

Nie ma ani jednego błędu w żadnym sterowniku 

Opublikowano

Nie o błędy pytałem:facepalm:...

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie o błędy pytałem:facepalm:...

Jeżeli to ma pomóc jutro wrzucę 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Temat panowie do zamknięcia tak jak pisałem to nie wina konwersji itp. Zwykle kodowanie tak jak w poprzednich modelach . Może komuś się  przyda

att.0JJpRQG4CRRUI1YkHbGmu2b7TtE_AlXNKL7ww3DLCmY.jpeg

att.-i85n5c2S8Z9812Vab4yeTYE7MxZzqHfsCCbRCQAWHM.jpeg

Opublikowano

I nie doczekaliśmy się scanu:whistling: za ciężko było...

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

I nie doczekaliśmy się scanu:whistling: za ciężko było...

Dzisiaj podłączyłem dopiero vcds bo wypadły mi spawy rodzinne. Za nim zrobiłem scan wszedłem w adaptacje jak w poprzednich modelach i bingo