Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lekkie wibracje podczas odpalania Audi A4 B9 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

jestem szczęśliwym posiadaczem b9 z 2022 roku stronić 2.0 tfsi 204 km. Jest to moje pierwsze auto z automatem. Przebieg aktualny to 97k. Podczas opadania można wyczuć jakby lekko rzucało silnikiem przez mniej niż sekundę, to samo można wyczuć lecz mniej podczas gaszenia silnika. Mam jeszcze rok gwarancji w aso ponieważ kupiłem samochód miesiąc temu z programu Audi select plus. Podczas zakupu zadałem to pytanie aso, serwis stwierdził że wszystko jest ok ale nie daje mi to spokoju. Czy u Was występuje takie samo zjawisko? 
dodam jeszcze że czasem przy delikatnym przyspieszaniu podczas zmiany z 1 na 2 lub z 2 na 3 bardzo delikatnie szarpnie. Podczas szybszego przyspieszania jest to nieodczuwalne

pozdrawiam!

Edytowane przez RosaBlanca

Opublikowano

Mam to samo tyle że 35tfsi czyli 150km, przebieg 86k. Jeden z mechaników na podstawie wibracji na zimnym stwierdził że to dwumasa...jednak dla mnie powinna dzwonnic przy butowaniu z 1500rmp z wyższych biegów a u Mnie przy takim teście cisza.

Z autami z mniejszym przebiegiem, stwierdzam że chyba ten typ tak ma...Zwłaszcza że na starcie GPF musi się dogrzać, czasami mam też lekkie wibracje na ciepłym ale nie zawsze. 

Opublikowano
  • Autor

Nie chodzi mi o wibracje tuż po odpaleniu tylko w trakcie jakby takie rzucanie silnikiem. Spróbuję dzisiaj to nagrać.  
Nie wiem czy to normalne zachowanie czy nie w tych samochodach..już myślałem nawet żeby pójść do komisu i spróbować inne takie audi odpalić 

Opublikowano

Hej eksperyment z przed chwili, maska otwarta telefon na podszybiu nie na silniku (żona nie chciała współpracować 😁) tak to wygląda , nagranie z dźwiękiem żebyś mógł usłyszeć kiedy otwieram drzwi i wsiadam,  wtedy samochód się bujnie, później minimalne naprawdę minimalne co do dźwięku auto w zamkniętym garażu przydomowym , więc odgłosy są straszne 😱

PS. Mam nadzieję że pomogłem 

Opublikowano

Ja tam słyszę wywalony dwumas przy gaszeniu.

Opublikowano
43 minuty temu, Langista napisał(a):

Ja tam słyszę wywalony dwumas przy gaszeniu.

Dziękuję 👊 nie będę polemizował ale śpię spokojnie i nic mu nie dolega 😁 a zapewniam że jestem dość pedantyczny i wrażliwy dźwiękowo 😁 dźwięk nagrałem dla kolegi jak wyżej celem pomocy i chęci uspokojenia kolegi ....

Miłego dnia mam nadzieję że pomogłem