Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączenie pompki paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie odnośnie podłaczenia pompki paliwa. W bagazniku pod ta metalowa pokrywka przykrecaną 3 śrubkami jest wtyczka, z tego co sie domyslam podlaczenie pompy paliwa. Do wtyczki tej dochodza cztery kable i moje pytanie wlasnie tego dotyczy. Po co az cztery?? (2 brazowe, żółto-zielony i fioletowy) oraz który z nich to + ?

Opublikowano

Tak, wtyczka ma cztery kabelki. 2 z nich zasilają pompę a kolejne 2 należą do wskaźnika poziomu paliwa. Zasilanie pompy to kabelki 1 i 4 w kostce ( u mnie to zielony i brązowy przewód). Prawdopodobnie u Ciebie będzie to żółto-zielony i brązowy. Brązowy to będzie plus a zielonożółty to minus.

Opublikowano

Wielkie dzieki! A jak moge poznac ktory z nich to + od zasilania pompy? Sa jakos opisane? zeby wyjac ta wtyczke trzeba ja poprostu wyciagnac czy sa jakies zawleczki uniemozliwiajace wypiecie?

Opublikowano

Są po bokach 2 uszka które trzeba delikatnie odgiąć. Podłącz miernik do żółto-zielonego i do jednego z brazowych. Obserwuj miernik i przekręć kluczyk w stacyjce aby oświeciły się kontrolki. Miernik powinien wskazać 12 V. Jeśli nie wskaże to wepnij miernik do drugiego z brązowych i znów przekręć kluczyk. Ale obejżyj dokładnie kostkę, może są opisane styki. Zasilanie pompki to styki 1 i 4

Opublikowano

Witam.

Chociaż w temacie już dawno nikt nie odpisywał, ja postanowiłem go trochę odświeżyć.

Chcę założyć odcięcie pompy przez przekaźnik, ale chciałbym to zrobić gdzieś poza skrzynką bezpieczników oraz z dala od pokrywy pompy w bagażniku i teraz moje pytanie, którędy biegnie wiązka przewódów?

Opublikowano

może to nie odpowiedź na twoje pytanie, ale...

ja bym o tym na forum nie pisał, nigdy nie wiadomo, kto czyta

p.s. czy Mod mógłby poczarować i usunąć posta ?