Rafael_Rafi Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Witam wszystkich, dzisiaj kupiłem pierwsze swoje audi i ledwo przyjechalem i zaswiecila mi sie kontrolka taka jak na zdjeciu poniżej: http://img200.imageshack.us/img200/3973/dscf3534.jpg nie wiem co robić, bo slyszalem ze to od filtra cząsteczek stałych i kazali mi go przegonić na wysokich obrotach z 10 min. zeby to przepalic i dalej sie swieci, prosze o pomoc, bo troche sie martwie. Samochód to Audi A4 2.0 TDI 2006 rok
grzanek85 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Zależnie jaki jest stopień zapchania filtra jeśli jest powyżej 80 % czeka Cie wizyta w serwisie lub u porządnego elektryka.Jeśli jest poniżej to możesz spróbować samoczynnego wypalenia musisz spełnić warunki: - prędkość między 30-60 km/h - obroty między 1500-2500 ( polecany 4-5 bieg) - około 15-20 min jazdy Spróbuj może pomoże dobrze by było jeśli byś dysponował vagiem podgląd bloków pomiarowych kanał 75 okno 3 podany w % stopień zanieczyszczenia filtra. Na wysokich obrotach filtr nigdy nie zacznie się wypalać ponieważ groziło by to zapaleniem się auta temperatura wypalania filtra może dochodzić do 700C
aju Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 może coś tu znajdziesz http://www.a4-klub.pl/smf/b7_bke_swiecaca_kontrolka_systemu_kontroli_spalin_co_to_oznacza-t68320.0.html .... i nazwij temat bardziej konkretnie
Rafael_Rafi Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 Dzięki bardzo kolego za odpowiedz. Mam vaga, ale w wersji 311.2 i nie potrafi sie polaczyc.Kabelek mam pod usb KKL.Chyba za nowe auto?Moze cos poradzisz? Jade sprobowac zaraz z ta przejazdzka tak jak podales tylko pytanko czy po takiej przejazdzce jak przepali sie tam to co ma zgasnie sama ta kontrolka? czy bede musial vagiem skasowac?
grzanek85 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Sama zgaśnie potrzebujesz vaga na can kkl nie da rady
Rafael_Rafi Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 Probowalem, tak jak pisales i nie znikla, co wtym przypadku robic,czy da sie go jakos przeczyscic,czy trzeba wymiany, jak tak to jakie to sa koszty?
grzanek85 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 Trzeba podpiąć vaga i sprawdzić stopień zabrudzenia filtra i tak jak pisałem powyżej 80 % nie wypalisz go sam. A auto nie jest w trybie awaryjnym??
Rekomendowane odpowiedzi