Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 2.4 BDV kręci ale nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z swoim v6. Miałem wyciek na kroćcu wody na magistrali, rozebrałen dolot, przepustnice, kolektor dolotowy i co tam trzeba było. Po złożeniu wszystkiego do kupy auto nie chce odpalić, kręci śmierdzi benzyna czasami kaszlnie i nic. Paliwo jest iskra jest przepustnica działa słychać jak pracuje. W vcds zero błędów. Nie mam już pomysłów co mize być. Może macie jakieś sugestie?

Opublikowano

Przepływka podpięta? Też taką gafę zrobiłem jak składałem piec, kręcił ale nie odpalał i okazało się, że zapomniałem przepływkę podpiąć. Gdzieś ogólnie czegoś nie podłączyłeś, musisz szukać.

Opublikowano
  • Autor

Kurcze wszystko podpięte było, raczej by wywaliło błąd jakiś. A tak nawet punktu zaczepienia nie mam.

Czujnik wału pokazuje obroty, czujniki walków pokazują jakieś dziwne parametry podczas kręcenia.

IMG20260313162516.jpg

Edytowane przez Dmma

Opublikowano

Jak pisałem wyżej, coś gdzieś źle podpiąłeś, na odległość nikt tu nie wywróży.

Opublikowano
  • Autor

Rozbierałem i złożyłem na nowo wszystko jest podpięte, a tylko kręci nie potrafi zaskoczyć. Dalej zero błędów.

Opublikowano

Ruszałeś czujniki wałków?

Opublikowano
  • Autor

Tak, kupiłem oryginalne ale używki ale wskazują to samo. Wyciągnąłem świece i widać że mokre są bardzo od paliwa. Bardzo zalewa silnik.

Opublikowano

Jaką pokazuje temperaturę silnika?

Opublikowano
  • Autor

Temperaturę otoczenia, nic co by mogło oglupic silnik.

Opublikowano

Odłącz pompę paliwa od zasilania, wykręć świece i zakręć nim parę razy. Jest zalany to nie ma szans odpalić. Przerwa na świecach dobra? Co konkretnie jeszcze demontowałeś? Podciśnienia są dobrze założone?

Opublikowano
  • Autor

Cewke, fajki, podciśnienia, czujnik temp, przepustnice, kolektor ssący, srebrne takie rurki i wiadomo magistrale wodna. Uszczelnilem, złożyłem wszystko na nowych oringach, uszczelkach. Podczas kręcenia czuć benzynę, próbuje załapać ale tylko prychnie. Wczoraj na noc wyjąłem świece i dziś będę próbował przedmuchać cylindry z paliwa.

Opublikowano
  • Autor

Każda świeca sprawdzona i przerwa ustawiona na około 1mm, na każdej jest iskra, dalej kreci ale nie odpala. Jakieś pomysły dalej?

Opublikowano

A spróbuj zrobić adaptacje przepustnicy. Skoro paliwo i iskra jest, to zapłonu nie blokuje.

Opublikowano
  • Autor

Adaptacje robiłem, słychać jak pracuje i się ustawia. Coś musiałem zepsuć po drodze ale nie wiem gdzie...

Opublikowano

Na odległość więcej nie jestem w stanie pomóc. Na moje coś masz źle podłączone z wiązki, lub samą wiązkę gdzieś uszkodziłeś. Często jakiś kabelek się urwie i tego nie widać na pierwszy rzut oka. Do tego pasuje też awaria jednego z czujników położenia wałków, bo one błędu nie dadzą a i umożliwią odpalenie auta.

Opublikowano
  • Autor

Nie miałem czasu ostatnio ale dziś sprawdziłem kompresję i wychodzi 5/6 bar na dwóch stronach, rozrząd się przestawił? Przed naprawa wycieku jeździł do końca.

Opublikowano

No.. dosłownie do końca.

Opublikowano
  • Autor

Co sugerujesz?

Opublikowano

Przy tej kompresji? Na pewno sprawdzenie rozrządu, czyli pokrywy musisz zdemontować i założyć blokady.

Opublikowano
  • Autor

Tak to wygląda na dole ustawione na znak i na blokadę wału korbowego a na górze kwiatki. Widzę mechanik który zmieniał mi rozrząd robił na swoje znaki i one się zgadzają ale z blokady nie pasują.

IMG20260401175210.jpg

Edytowane przez Dmma