Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Konwersja Audi A5 F5 z USA na EU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zabieram się za konwersję mojej Audi A5 F5 2018 na wersję EU i chciałbym to zrobić możliwie „po fabryce”, więc mam kilka pytań do osób, które już to robiły.
Czy do ogarnięcia tematu wystarczy: ODIS,VCP i VCDS?
Zamontowałem już przełącznik od świateł, kupiłem odrazu wersję z pokrętłem do headupu(na przyszłość do dodania) czy może to uwalić całą konwersję?
Kupiłem nowe lampy ULO na rynek eu czy przewody do modułu tylnego się podpina w inne miejsce? Widziałem wątek z konwersją tylnych lamp ale nie zgadzają mi sie ostatnie litery sterownika ( w wątku były ...GC u mnie kończy się na DC) Mam drugie auto kolegi (S5 2018 także po konwersji) mam ten sam numer tylnego modułu i tam te przewody są poprowadzone odwrotnie niż w tym wątku z forum. Czy wsad z tego sterownika wejdzie do mojego modułu bez problemu?
W tym S5 jest także ten sam numer HW virtual cockpitu,
Moduł MMi to chyba MHI2 i tu nie wiem czy procedura konwersji z rosyjskiego forum jest taka sama?
Wolę dopytać niż coś uwalić na etapie kodowania😅
Dziekuję za każdy odzew i chęć pomocy, w załączniku przesyłam dane jakie mam w MMi oraz Virtualu w mojej i kolegi S5

7971c23d-f237-402d-9f27-be95df4e203e.jpg

94b42156-14f7-4a4b-82eb-a667f901668e.jpg

51727efe-ac30-4b0b-988f-ac1a62c0f847.jpg

de82ce88-1ee7-4fc9-b466-c31956e8fd9f.jpg

Opublikowano

Kup sobie przewody stąd tam masz też instrukcję gdzie je wpiąć i pod które piny :

VAG-INSTAL
No image preview

Przewody uzupełniające tylnych lamp LED USA na LED EU do...

Do MHI2Q masz tutaj steonę przetłumacz dobrze postudiuj ale robisz to na własne ryzyko

https://www.drive2.ru/b/651860313007718652/

Edytowane przez marky2552

Opublikowano
  • Autor

Przewody pod lampy tylne już przeprowadzone tylko jedynie wpiąłem je tak samo jak mam w drugim aucie obok bo w wątku na forum od użytkownika Johnu który robił konwersje przewody były podpięte odwrotnie. U mnie podpięte zostały dwa kable do brązowej i jeden do czarnej wtyczki. Czy sugerowanie się numerem sterownika było błędne? w wątku na forum ostatnie oznaczenia się nie zgadzają mam oznaczenie końcowe DC jak w tej S5 obok co mam.

Opublikowano

Index sterownika nie gra roli w pinologii. Wszystkie sterowniki mają taką samą pinologię.

Opublikowano
  • Autor

Czyli co to S5 po konwersji może mieć config z uk i dlatego w innej wtyczce jest przeciwmgielne? Bo wsm tylko tym sie różni podpięcie od tego co pokazał Johnu

Opublikowano

Przeciwmgielny podłączasz tak : Pin 6 czarna wtyczka 17 pinowa do Pin 5 wtyczki lewej lampy w klapie. Przeciwmgielny w europie jest tylko z lewej strony i powinien być podłączony tak jak napisałem

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo po poprawieniu pinów temat lamp już ogarnięty wszystko działa zostaje MHi z Virtualem