Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hak holowniczy Cupra Formentor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem na etapie zbierania gratów żeby doposażyć moja Cupre Formentor w hak holowniczy. Mam już preinstalacje razem z modułem oryginalnie w aucie brakuje mi tylko hak z małą wiązką i przyciskiem.

Posiadam OBD11 PRO i chciałbym to sam zainstalować i zakodować.

Nie znalazłem zbyt dużo informacji na temat kodowania, tylko na googlach jest napisane ze

Najłatwiej to zrobić przez one-click funktion w Treiler Assist i tu chciałbym Was spytać czy to jest prawda. Jeżeli nie to prosiłbym o pomoc w kodowaniu tzn. Jak gdzie i co z OBD11 po kolei się adaptuje i koduje.

pozdrawiam

Opublikowano
29 minut temu, blbina napisał(a):

Najłatwiej to zrobić przez one-click funktion

Nigdy, ale to na prawdę nigdy tak nie rób, bo rozwalisz sobie kodowania i będziesz się bujał później, żeby to ktoś naprawił...

Opublikowano

Dla Cupra Formentor jest dostępny ogólny kod SVM do zakodowania online z zachowaniem dokumentacji wstecznej.

Opublikowano
  • Autor

Widze ze odradzacie mi grzebanie samemu przy kodowaniu. Sa jakies inne obcje pewne i nie za drogie?

Opublikowano

Nie odradzam kodowania samemu. Odradzam używania gotowców czyli funkcji One Click.

Kodowanie należy wykonać samemu mając świadomość tego co i w którym sterowniku zmieniasz. Funkcje One Click zmieniają kodowania i adaptacje w sterownikach i nawet nie wiesz co i gdzie.

Najpewniejszą metodą jest kodowanie przy użyciu kodu SVM za pomocą ODIS, czyli albo w ASO albo u osób posiadających ODIS, uprawnienia i dostęp online.

Możesz też wykonać samemu krok po kroku według instrukcji.

Musisz mieć tylko wykupiony abonament wersji PRO w OBD11 i zarejestrować się u nich i zweryfikować, bo pojazd ten wyposażony jest w niektórych sterownikach w zabezpieczenie SFD. Aby je odbezpieczyć wymagane jest zweryfikowane konto i abonament w OBD11.

Opublikowano
  • Autor

Pisalem na poczatku ze posiadam OBD11 PRO i wiem ze zabezpieczenie SFD1 mozna odblokowac na kilka godzin ale nie mam pewnych kodowan, tylko to wypluje google.

Musze popytac w jakiejs firmie co montuja haki o mozliwosc dopisania.

Opublikowano

Który rok pojazdu, jaki silnik? (Kod silnika)?

Opublikowano
4 minuty temu, blbina napisał(a):

Musze popytac w jakiejs firmie co montuja haki o mozliwosc dopisania.

Zrobią ale odpłatnie.

Opublikowano
  • Autor

Rok produkcji 2022 modelowy-23 silnik DTTA 150KM

Wiadomo ze odplatnie.

Opublikowano

Zapytaj ile sobie życzą i daj znać. Będziemy patrzeć dalej😉

Opublikowano
  • Autor

Nie mieszkam w Polsce ale wybieram sie na urlop w sierpniu i do tego czasu chce skompletowac wszystko.

Gdzies widzialem w necie ze w gdansku jest firma co robia haki i koduja online. Bede w Warmisko Mazurskim

i tam bede chcial kogos znalezc zeby to zakodowac, wprowadzic do systemu i zeby po jakiejs aktualizacji nie robic od nowa.

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na dokumentacji wstecznej, to tak, tylko kodowanie po SVM.