Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przestał działać PDC..Duże wartości na kablach CAN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem.Kiedyś założyłem sobie w moim b6 PDC tył według schematu który jest tu na forum.Wrzucił do Bart-s.Wszystko długo działało bez problemu.Po jakims czasie padł czujnik pdc bo słychać było ten specyficzny sygnał po wrzuceniu wstecznego.Z racji braku czasu zostawilem to.Po jakims czasie po wrzuceniu wstecznego nastała kompletna cisza.Po czasie kupiłem czujnik i go wymieniłem.Domyslilem sie ktory bo schodziła z niego farba.Jakby sie utleniał.Czujka wymieniona dalej cisza.VCDS pokazuje brak odpowiedzi ze sterownika. Sprawdzilem multimetrem prąd i mase na kostce do modułu pdc.Wszystko ok.To wymiana modułu.Wsteczny i dalej cisza.Multimetr i sprawdzenie CAN..na wyłaczonej stacyjce na jednym 11.7V na drugim 0.5V..wedlug google za wysokie wartosci.Niby ma byc koło 2.5V na jeden can.Myśle może te kable 2 CANy ktore są wpiete wedlug schematu Bartsa do niebieskiej kostki w liczniku przełamane lub coś.Zegary out.Dla testu wylutowałem te 2 kable.Po tym nadal na kostce niebieskiej te same wartosci.Wydłubałem rnse i klimatronik.Tam na kostkach i pinach can tez 11.7 i 0.25V.Ogólnie vcds łaczy sie z zegarami,modulem komfortu.Ja ogólnie nie ogarniam CAN..jak to działa?jak to dalej diagnozować?gdzie i jak szukac?czy jakies wypinanie kostek typu przejscia z budy do drzwi pomoże w znalezieniu źródła problemu?Gdzieś czytalem że kolejne wyjmowanie bezpieczników które obsługują moduły z can i sprawdzanie wartosci V na np znowu przylutowanych kablach modulu pdc do licznika niebieska kostka może pomóc znaleźć gdzie który moduł cos nawala.Sprawdzi sie to?

Opublikowano

Możesz proszę jeszcze wrzucić pełna auto-scan jak załącznik?

Opublikowano
  • Autor

Chodzi ci o pełny autoscan vcds?

Jak tak to zrobie tylko powrzucam dzisiaj licznik rnse w swoje miejsce

Opublikowano

Tak pełny scan z VCDS jako załącznik.