Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stukanie na biegu jałowym w Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj podczas powrotu ze szkoły zauważyłem, że podczas dodawania gazu przy około 2200/2300 obrotów słychać przez dosłownie sekunde jakieś drganie/wibracje w karoserii. Jakoś po godzine od zgaszenia silnika poszedłem sprawdzić czy nowo zakupione urządzenie do diagnostyki obd działa i wtedy zauważyłem też, że gdy odpaliłem silnik i zostawiłem na biegu jałowym to po około 10/15 sekundach zacząłem słyszeć takie dziwne odgłosy coś w stylu stukania. Ustępowało to po wciśnięciu sprzęgła, bądź dodaniu nawet leciutko gazu dosłownie do 950 obrotów i znowu po około 10/15 sekundach wracało. Wybrałem się na przejażdżkę 20km w jedną stronę po czym wrzuciłem bieg jałowy i czekałem około minuty a tego dziwnego dźwięku nie było, również po kolejnych 20km pod domem nie było słychać tego dźwięku. Co może być problemem? Sprzęgło? Dwumasa? Czy coś innego. Załączam filmik na którym słychać silnik na biegu jałowym i mniej więcej w 17 sekundzie filmu zaczyna być słyszalny ten dźwięk. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Dodam jeszcze, że przed chwilą odpaliłem silnik, który był już zimny, poczekałem z półtorej minuty i teraz tego dźwięku nie było.