Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[2.5 TDi AFB] wymiana termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

potrzebuję wymienić termostat w 2.5 AFB, powiedzcie dużo z tym roboty/trudne? Ew. jak, którędy? Lepiej jechać do serwisu? [nie mechanik jestem] Bo co do samego termostatu to ori..jak rozumiem :biggrin: :a4fan:

P.S. jeśli temat był poruszany - usuńcie, ja nie znalazłem.. :wink:

Opublikowano

Też chciałem zadać to pytanie. Gdzie znajduje się termostat w AKN 2,5 V6 TDI? i czy poradzę sobie sam z wymianą ?

Opublikowano
  • Autor

Ja też dzięki.. nie znalazłem a było.. :redface: no ale info i tak niepocieszające, ciekawe ile mechanior weźmie za wymianę.. :confused:

Opublikowano
ciekawe ile mechanior weźmie za wymianę..

na to zna odpowiedź tylko mechanik który to będzie robił :twisted:

Opublikowano

Nie daj się zrobić w balona. Termostat wymienisz bez ruszania rozrządu. Roboty jest od groma. Ja wyrobiłem się w około 6h :lol:

Opublikowano
  • Autor

6h no pieknie:D "nie trzeba ruszać rozrządu" - rzekłbym - marna pociecha..:D za termostat zapłacę +- 70 za robotę fachowiec weźmie +-200:P pytanie czy warto jeździć z niedogrzanym 72-76C silnikiem. chyba nie...

Opublikowano
6h no pieknie:D "nie trzeba ruszać rozrządu" - rzekłbym - marna pociecha..:D za termostat zapłacę +- 70 za robotę fachowiec weźmie +-200:P pytanie czy warto jeździć z niedogrzanym 72-76C silnikiem. chyba nie...

Kuźwa też muszę wymienić dzisiaj jadę się zapytać ile mnie skroji :(

Sprawdzałem na klimatroniku i na kodzie 49 mam 76 stopni C ,a na kodzie 51 mam 90C.

Acha a na liczniku wskazówka jeszcze ani raz mi nie doszła do 90C :(

Opublikowano

To że ja dłubałem to 6h nie znaczy, że wy nie zrobicie tego szybciej :cool: ważne jest iż wymanę przeprowadza się bez ruszania rozrządu - trzeba lekko paseczek nagiąć i będzie git.

Opublikowano

6h :question::question::question: To coś ty robił tyle czasu :question::question::question: Ja miałem taki przypadek że niemiec lał do chłodzenia wodę i pełno kamienia było więc płukanie ukłądu robiłem, przy okazji też wymieniałem paski wieloklinowe i cała robota zajęła ok 4h :exclaim: :exclaim: :exclaim: Robliśmy we dwuch z kolegą, on już o tym miał pojęcie ale z tym płukaniem się trochę bawiliśmy. A wprawiony mechanior to i w godzinę powienien się wyrobić na luzie.

Opublikowano
To coś ty robił tyle czasu

widzisz inny silnik ? Przecież 2.5 od 1.9 trochę się różni, no nie ? :cool:

Opublikowano

Robota robocie też nie równa. Kilka wkrętów, pifko w towarzystwie i jakoś miło czas płynął.

Opublikowano
widzisz inny silnik ? Przecież 2.5 od 1.9 trochę się różni, no nie ? :cool:

No tak, sorki, nie przyuważyłem :wink: