jarmat62 Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Witam,zauważyłem ostatnio że po postoju mam mokrą plamę pod zderzakiem od strony kierowcy. Po nocy jest ubytek płynu w zbiorniku spryskiwacza ,około 0,5l jakie mogą być przyczyny tej awarii??
Cuber Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 przyczyn moze byc wiele , od dziurawego zbiorniczka po źle założony np. wąż na silniczek :gwizdanie: ps. Popraw opis bo nie wiem o jakie auto pytasz :gwizdanie: czy B5 czy B7
Cuber Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Witam pytam o B7/2005 z Xenonami widze ze juz poprawiłeś opis w Avatarku... Moze dobrze będzie jak sciagniesz nadkole od strony kierowcy i sobie popatrzysz jak wyglada zbironiczek , pewnie odrazu bedzie wiadomo w czym jest problem
jarmat62 Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Opublikowano 25 Maja 2009 Dzięki ,dam znać co i jak po ściągnięciu.
bogi Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 słyszałem kiedyś taką opinię, że podobno w b7 często ulegają uszkodzeniu dysze sprysków <objawia się to utratą płynu>. Nie wiem na ile to prawda, ale może coś pomoże w diagnozie . Pozdrawiam
jarmat62 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Opublikowano 26 Maja 2009 Witam,nadkole ściągnięte zbiornik cały tak jak pisze kolega powyżej spryskiwacz xenona.Jak się wysuwa to na tym tłoczku przecieka na manżecie .Da radę coś z tym zrobić?? Cz kupno nowego i ile kosztuje??
Cuber Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Cz kupno nowego i ile kosztuje?? ASO ok 260 zł - 280 zł
jarmat62 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 jest może możliwośc rozebrania tego spryskiwacza i wymiana samej manżety?? Jak się dobrać do tego żeby go wymontować?? Jaki jest numer w etce
Rekomendowane odpowiedzi