perez_praszka Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Witam mam problem z odpaleniem Audi A4 B5. Auto podczas deszczu stało pod blokiem, po ulewie wsiadłem w samochód odpaliłem i ruszyłem aby załatwic sprawe. Dojechałem na miejsce i auto nie chce odpalić a mianowice wszystkie kontrolki sie swieca, w aucie tak jak by rozrusznik nie kręcił! Pomocy !! Pomóżcie mi !! PS. NA poczatku niechciały mi włączyć się wycieraczki. Ale po czasie załapały . Co może być nie tak.!! :( :( :(
Suchy1984 Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Też mi do głowy przychodzi tylko kostka stacyjki, nie czujesz zmiany w przekręcaniu kluczyka wszystko ok ?? Próbowałeś "na popych" ? jeżeli by zapaliła to wtedy stacyjka, ewentualnie coś z rozrusznikeim ale z drugiej strony wspominałeś o wycieraczkach, tutaj by sie przypuszczenia zgadzały ponieważ jak przekręcasz na rozruch to kostka w stacyjce rozłącza wycieraczki wentylator i jeszcze tam coś ... Pewnie sie w niej coś rozsypało...
rotter Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 kostka stacyjki może może i tak być - spróbuj docisnąć kluczyk jak będziesz odpalał - wpychaj go po prostu przy odpalaniu - jak zapali to na pewno kostka - chyba że całkiem siadła to nic tylko wymiana w ciemno - sporo roboty ale koszt kostki znikomy, a na forum jest to opisane jak zrobić
GRAF Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 wiem ze to OT ale co z tymi Audi dzieje ?? az tak jakos osprzetu sie obnizyła ?? myslalem takie problemy sa typowe dla starych Alfa Romeo i Fiatow
perez_praszka Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Opublikowano 29 Maja 2009 :confused4: Dzięki z pomoc wieczorem napisze czy to było to. Na razie dziękuje za pomoc
mily Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 wiem ze to OT ale co z tymi Audi dzieje ?? az tak jakos osprzetu sie obnizyła ?? myslalem takie problemy sa typowe dla starych Alfa Romeo i Fiatow Jak sie przesiadłem z Audi 100 na A4 też się rozczarowałem.
perez_praszka Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Opublikowano 31 Maja 2009 Sprawa rozwiązana :oklaski: była to wina rozrusznika(rozsypał się w drobny mak). Wszystkim dziękuje za pomoc. Proszę o zamknięcie tematu!
Rekomendowane odpowiedzi