Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Co sadzicie o tych oponach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam musze zmienic opony na nowe ale tansze. Na wieksze felgi na razie kasy nie ma co sadzicie o tych oponach ? http://www.allegro.pl/item646570229_tuning_letnie_sportowe_toyo_195_50r15_warszawa.html http://www.allegro.pl/item641841469_195_50r15_toyo_proxes_t1_r_okazja.html

Opublikowano

cena świetna,z tego co się orientuje Japończycy robią dobre oponki i myślę że można zaryzykować

Opublikowano

Jeśli szukasz opon do swojego samochodu to dlaczego z takim niskim profilem? Ten profil może być np. w Golfach III, a u siebie powinieneś mieć 65.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie mam 65 profil na starych oponach ale tak mysle o 50 lub 55 troche to lepiej wyglada :) tylko nie wiem jak z tym sie jezdzi w a4.

Opublikowano

Po pierwsze licznik będzie przekłamywał, a po drugie będziesz miał wielką dziurę pomiędzy górną częścią opony, a błotnikiem, a to nie wygląda dobrze.

Opublikowano
  • Autor

55 profil mozna zaryzykowac a najlepiej felgi zmienic przynajmniej na 16

Opublikowano

Jeżeli chcesz mniejszy profil, to musisz wybrać poniższe rozmiary (szersze)

195/65R15 634,5 mm 0 mm 0 %

205/60R15 627 mm +7,5 mm 1,2 %

215/60R15 639 mm -4,5 mm -0,7 %

225/55R15 628,5 mm +6 mm 0,9 %

Inaczej to, jak pisał angelo, licznik będzie przekłamywał i samochód będzie wyglądał śmiesznie -> przy profilu 50 średnica koła zmniejszy się o prawie 6 cm !!!

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pożyteczne info. pozdro.

Opublikowano

Jeśli myślisz o 16 i profilu 55 to opona musi mieć szerokość 205. Ja ma u siebie oryginały w tym rozmiarze i jest to najbardziej zbliżony obwód opony do 195/65/15.

Opublikowano

Jeśli myślisz o 16 i profilu 55 to opona musi mieć szerokość 205. Ja ma u siebie oryginały w tym rozmiarze i jest to najbardziej zbliżony obwód opony do 195/65/15.

popieram

a już parę razy słyszałem że TOYO to za***iste opony znajomi mają i nie narzekają a cena jest dobra :good:

Opublikowano

Toyo T1-R to naprawdę świetne opony :good:

Opublikowano

jedno mnie zastanawia...? czy te opony w tej cenie dorównują markowym oponom? bo ja zawsze inwestuję w markowe-nie ukrywam że muszę wydawać dużo kasy,ale jestem bardzo zadowolony!!!ale jak czytam wasze opinie że opony za 100 coś zł.są super..to zastanawiam się czy czasem nie wyrzucam kasę w błoto...? ale myślę że raczej lepiej zainwestować w markowe..np.Dunlop...:) jak myślicie...? pozdro... :hi:

Opublikowano

jedno mnie zastanawia...? czy te opony w tej cenie dorównują markowym oponom? bo ja zawsze inwestuję w markowe-nie ukrywam że muszę wydawać dużo kasy,ale jestem bardzo zadowolony!!!ale jak czytam wasze opinie że opony za 100 coś zł.są super..to zastanawiam się czy czasem nie wyrzucam kasę w błoto...? ale myślę że raczej lepiej zainwestować w markowe..np.Dunlop...:) jak myślicie...? pozdro... :hi:

Brak mi słów :shocked: Toyo to jedna z najlepszych firm na świecie robiących opony. A cena jest taka bo w końcu są one na 15". Jeżeli to jest za mało to ile w takim razie zapłaciłbyś za opony na 18" czy 19" ? :polew:

Opublikowano

Bardzo dobre oponki. A cena promocyjna ponieważ w tym rozmiarze mało ludzi kupuje taki rozmiar

Opublikowano

Firma Toyo produkuje jedne z najlepszych opon na świecie!

Ich specjalizacją są opony o sportowej charakterystyce, używane do driftingu, wykorzystane w filmach z serii 2 Fast 2 Furious.

Opublikowano

3dni temu wymienialem opony na nowe ze wzgledu ze poprzednie mimo ze wygladaly na zdrowe, bierznik 5mm to droga hamowania i wlasciwosci jezdne nie spelnialy moich standardow. Byly to jakies japonczyki, teraz jest Dunlop i jest :good: