Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z rozruchem silnika po wymianie rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych fachowców :hi: Mam do Was ogromną prośbę o pomoc. Zacznę od początku,po zmianie rozrządu w mojej :a4fan: wszystko było ok! Ale po jakimś czasie zaczeła odpalać jak jej się podobało po dłuszym kręceniu odpaliła, później było przez jakiś czas dobrze aż do ostatniej niedzieli.... po dłuszej trasie(przed i w trakcie trasy było w porządku)zgasiłem silnik aby zatankować ,po tankowaniu wchodzę do auta i co? I kicha kręcę i kręcę i nie już nie odpaliła :wallbash: Z holowałem ja do mechanika.W poniedziałek po podpieciu kompa wykasowaniu kilku błędów auto nadal nie odpaliło.Sprawdził w filtrze paliwa i tam nie było paliwa.Myślę sobie pompa.... :wallbash: .Ale we sobote dzwoni i wie co jest przyczyną,podobno to jakiś elektro-zawór. I tu pytanie do Was ,czy na pewno to ten zawór ,i jaki zawór i ile może kosztować? Z góry Dziękuje za pomoc! pozdrawiam miłośników :audi:

Opublikowano

po pierwsze czy ustawiony został właściwie kąt wtrysku po wymianie paska?

po drugie, jakie to były błedy?

Opublikowano
  • Autor

Mechanik twierdz,że kąt wtrysku jest dobrze ustawiony,a jak zapytałem o błędy to powiedział,że ''to były nie groźne błędy....'' cały czas twierdzi,że to wina tego zaworu! Nie chciałbym wymieniać i wyrzucać siana w błoto! A tak wogóle to jakie wartości musi mieć kąt wtrysku? niech sprawdzi mi to przymnie a ni wydziwia mi jakieś farmazony... :angry:

Opublikowano

Mechanik twierdz,że kąt wtrysku jest dobrze ustawiony,a jak zapytałem o błędy to powiedział,że ''to były nie groźne błędy....'' cały czas twierdzi,że to wina tego zaworu! Nie chciałbym wymieniać i wyrzucać siana w błoto! A tak wogóle to jakie wartości musi mieć kąt wtrysku? niech sprawdzi mi to przymnie a ni wydziwia mi jakieś farmazony... :angry:

49-51

Opublikowano

moze byc ten zawor , niech kupi i zalozy jak nie to ,to co cie to obchodzi przeciez to on chcial to wymienic , kat wtrysku tu nie bedzie miał nic do rzeczy przeciez napisał ze w filtrze paliwa nie ma , to kąt nawet idealnie ustawiony nic nie zmieni jak furmanka ON nie dostanie

Opublikowano
  • Autor

moze byc ten zawor , niech kupi i zalozy jak nie to ,to co cie to obchodzi przeciez to on chcial to wymienic , kat wtrysku tu nie bedzie miał nic do rzeczy przeciez napisał ze w filtrze paliwa nie ma , to kąt nawet idealnie ustawiony nic nie zmieni jak furmanka ON nie dostanie

No w sumie masz rację! on twierdzi,że ten zawór wymontował i przeczyścił podobno sie zawiesil , auto odpaliło ale ,po któreś próbie auto już nie odpaliło! [br]Dopisany: 31 Maj 2009, 20:41_________________________________________________Witam!Wczoraj odebrałem auto i odpala bez problemu.Mechanik wymienił ''czujnik odcięcia paliwa w układzie wtryskowym'' i jest ok!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

''czujnik odcięcia paliwa w układzie wtryskowym''

to jest ten elektrozawór na pompie??

Opublikowano
  • Autor

Właśnie ten!

Opublikowano

Moze obok tematu ale mam ten sam silnik czy jak zmieniałeś rozrząd to pompę wody też i co jeszcze ?

Opublikowano
  • Autor

Pasek,pompę wody,napinacz i rolkę prowadzącą