rikokodo299 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Witam wszystkich :) Jaki powinien być prawidłowy poziom oleju na bagnecie, bo jest on trochę dziwny. Mój aktualny poziom przedstawia rysunek. Pytam ponieważ zapaliła mi się kontrolka od oleju po napisie OK. Zdarzyło mi się to na razie tylko raz. Za pomoc z góry dziękuję
aju Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Póki jest na tym perforowanym elemencie to lampka nie może się zapalać, bo poziom oleju jest w normie. Ideał mówi się że jest po środku, ja zawsze staram się nalać więcej niż środek
Flyer Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 A w jaki sposob sprawdzasz olej? Tuz po zgaszeniu silnika, czy moze po calej nocy? Powinno sprawdzac sie olej najlepiej po godzinie od zgaszenia silnika. Jak sprawdzisz w 2-3h "po" to tez "pomiar" bedzie miarodajny.
rikokodo299 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2009 Olej sprawdzam po dłuższym postoju :). Może mi siada czujnik od oleju. Czytałem parę postów na ten temat.Zobaczę jak się będzie zachowywał dalej. Stało mi się tak po dniowym postoju i na zimnym silniku może pompka nie zassała odpowiednią ilość oleju.
tx-didi Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 zawsze wydawalo mi sie, ze kontrolka sie zapali jak nie ma odpowiedniego cisnienia oleju, a nie poziomu ... (to moze byc powiazane, ale niekoniecznie musi !) moze warto zbadac wydajnosc pompy ??
bogdansky Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 wydaje mi sie ze to moze byc czujnik cisnienia oleju
Rekomendowane odpowiedzi