dudziu Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 wczoraj po gwałtownym hamowaniu i włączeniu się abs nagle z bzikowała mi cała deska rozdzielcza wszystkie wskazówki opadły,zapaliły się kontrolki ale silnik nie zgasł po wyłączeniu silnika i ponownym właczeniu nic sie nie zmieniło dopiero podczas jazdy pokolei kontrolki gasły i wracało wszystko do normy. Potem samochód zachowywał się normalnie żadnych znaków po zdażeniu. Wieczorem po przyjezdzie do domu zgasiłem przed garażem samochód i już nie odpalił.Myślałem że aku siadł i ładowałem całą noc ale rano po założeniu aku i odpaleniu sytuacja jest analogiczna zanika stan licznika,temperatura,a jak naciskam na hamulec to cala deska rozdzielcza przygasa,do tego choć nie wiem czy to ma coś wspólnego rzuca silnikiem i wskazówki szaleją jak wyłaczyłem to juz nie odpalił ponownie.Bardzo prosze o pomoc co może być przyczyną.Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
taktuś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Sprawdź przewód masowy (-) idący od akumulatora do nadwozia pojazdu. Bywa, że nie łączy i zanika cały prąd w samochodzie. Sprawdź przewód prądowy (+), jego bezpośrednią drogę do sterownika i głównych odbiorników. Bywa, że jest przetarty i robi zwarcie, bądź już zrobił zwarcie.
dudziu Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 ok dzięki za pomoc...[br]Dopisany: 02 Czerwiec 2009, 08:22_________________________________________________usterka usunięta główną przyczyną był alternator a dakladniej wirnik jak narazie jest
Rekomendowane odpowiedzi