Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaki przewód do wzmacniacza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem sie dowiedzieć jak gruby przewód zasilajacy(+) i masowy(-) musi być do wzmacniacza którego posiadam GBL GTO 4000 600w?? Chce go zamontować w bagażniku wiec ile tego przewodu potrzebuje??

Opublikowano

Skoro sprzęt pobiera 600W to ze wzoru ma moc (P=UxI) wychodzi ze prąd przy 12Voltach płynąć będzie max 50A.

Potrzebujesz około 6 metrów kabla jeśli miejsce zabudowy to spod tylnej półki - wg mnie najlepszego miejsca na wzmacniacza.

Przekrój kabla to minimum 20 mm2.

Tanio taki kabel kupisz w hurtowni elektrycznej.

Nie ma bajeranckich napisów ze do CAR AUDIO ale działa tak samo jak nie lepiej.

Nie radze ciągnąć osobnej masy tylko pobrać ją z karoserii jak najbliżej wzmacniacza.

Nie zapomnij o bezpieczniku przy akku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakim cudem ten wzmacniacz wytwarza 600 W ? Oczywiscie piszemy o mocach rzeczywistych.

Opublikowano

założyłem ze tyle pobiera, a i to pewnie mocno przesadzone

Opublikowano

Ten JBL osiągnie może ze 300 W górra. Przewodzik 20mm2 wystarczy z zapasem:) najlepiej miedź beztlenowa

Opublikowano
  • Autor

No dzięki dzięki ja napisalem tak jak na nim pisze:)[br]Dopisany: 05 Czerwiec 2009, 01:46_________________________________________________A wie ktoś gdzie taki można kupić w necie aby??? Jak tak proszę o linka dzięki:)

Opublikowano

poszukaj na allegro, jest tego sporo i taniej pewnie nie znajdziesz..

Opublikowano

z tym ze do sedana to minimum 6 metrów kabla (długość razem z krótkim odcinkiem od aku do bezpiecznika)

Opublikowano
  • Autor

No znalazłem Dietza kabel 20mm za 15 zl metr niewiem czy to tanio czy drogo powiedzcie?? czy gdzies dostane taniej???może jakiś bezfirmowy w sklepie elektrycznym jak tam podpowiadali???

Opublikowano

To to tak akurat, ale nie musi być DIETZ. Są po 10 zł innej firmy i też z miedzi beztlenowej. Taniej, a różnicy nie usłyszysz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A możesz podać linka??:)bo ja nie mogę innego znaleźć tej grubości;/ a tak pozatym bezpiecznik 50A będzie ok???

Opublikowano

Faktycznie tej grubości nie ma ale są 25mm2. Jeśli nie będziesz miał problemu w postaci zbyt małego gniazda na wzmacniaczu to chyba warto brać :chytry:

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest i tak pod śrubę, trzeba będzie końcówkę założyć:/// :wallbash: ale przydal by sie cięższy i tak juz 20mm to za dużo i po co opchać taki gruby:)Wydawala by sie łatwa sprawa a nigdzie niema:/ ma ktoś może linka jakiegoś:) dziex i pozdro

Opublikowano

A nie planujesz w niedalekiej przyszłości zmiany wzmaka na coś mocniejszego? bo jeśli tak to grubszy przewód teraz nie zaszkodzi, a później może się przydać :chytry: ale zrobisz jak uważasz :) jakiś czas temu widziałem tańsze 20mm2.. może się pokażą.. a na dzień dzisiejszy wystarczy Ci nawet ten 16mm2 i na allegro jest po 8zł :)

Opublikowano
  • Autor

A możecie pokazać linka do tego 25mm???? z góry dziex

Opublikowano

Potrzebuje malej rady , kupilem tube i wzmacniacz ale niestety nie mam zadnych kabli do tego podpowie mi ktos jakie kable dokladnie mam kupic zeby to wszystko ladnie podpiąć? W niektorych sklepach sa komplety kabli za 109 czy 134zl czy jak kupie taki komplet to bez problemu wystarczy mi tych kabli zeby podpiac wzmacniacz i tube?

Pozdrawiam

Opublikowano

Potrzebuje malej rady , kupilem tube i wzmacniacz ale niestety nie mam zadnych kabli do tego podpowie mi ktos jakie kable dokladnie mam kupic zeby to wszystko ladnie podpiąć? W niektorych sklepach sa komplety kabli za 109 czy 134zl czy jak kupie taki komplet to bez problemu wystarczy mi tych kabli zeby podpiac wzmacniacz i tube?

Pozdrawiam

do tego sa właśnie takie zestawy :good: kupuj i montuj :wink4:

Opublikowano

Ale mam kupic 2 komplety odzielnie do tuby i odzielnie do wzmacniacza czy z jednego kompletu wystarczy kabli i na tube i na wzmacniacz ?

Opublikowano

masz mieć:

1x chinch ok 5 metrów najlpeiej z dodatkowym kablem do sterowania (włączania wzmaka)

1x kabel do włączania wzmaka jeśli chinch go nie posiada

1x kabel zasilający + ok 5metrów

1x kabel GND masowy (długość dowolna)

1x oprawkę bezpiecznika

1x bezpiecznik pasujący do oprawke

1x kabel dwużyłowy do podłączenia głośnika/skrzyni/tuby

złączki itp