Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGA] Skrzynia się kończy czy sprzęgło czy może jeszcze coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj problem wyglada tak jezdze sobie autem zimnym czy rozgrzanym i dwojka wchodzi ze zgrzytem chyba ze delikatnie po malu ja wrzuce to normalnie a piatki czasami wogole niemoge wbic drozek nawet niechce sie ruszyc w strone 5 chyba ze na chama to tylko do polowy dojdzie i dalej niechce i potem ciezko wyjac drazek na luz...stane zgasze silnik poczekam z 5,10 minut i piatka juz dziala normalnie a z dwojka caly czas jest jak wyzej napisalem a reszta biegow ok. Nic nie szarpie przy ruszaniu i sprzeglo sie nie slizga.Czy ktos mial podobnie lub wie co to moze byc?? z gory dzieki silnik 2,4 V6 manulana skrzynia

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni.

Opublikowano

No brat dużo się dowiedziałeś!! ale już ci szukam sprzęgła!! :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

moze byc tak ze i synchro i poduszki pod skrzynia

Opublikowano

Gdy sprzęgło się kończyło całkowicie miałbyś objaw m.in. taki że jak jedziesz na niskich obrotach i dajesz gaz to obroty rosną nieproporcjonalnie ( szybciej) niż prędkość auta - czyli by się sprzęgło ślizgało.

Opublikowano
  • Autor

Objawem padnietego sprzegla niezawsze jest slizganie...tak jak u mnie auto normalnie jezdzi nie przeciaga sprzeglo ale jest do wymiany bo przy ruszaniu skacze zabkami i czuc spalenizne sprzegla....

Opublikowano

Witam. Mam podobny problem w a4 1,9tdi generalnie biegi wchodzą dobrze tylko czasami 1 wejdzie ciasno i podobnie jest z 2 i 5. Dodam tylko,że napewno sprzęgło się kończy bo wysoko bierze. Gdyby ktoś mógł mi podrzucić czy to efekt kończącego się sprzęgła czy też skrzynia biegów ma dosyć? będę ogomnie wdzięczny :notworthy: