Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak nabić klimę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , byłem dziś w warsztacie w Gdyni i chciałem nabić klimę. Ale rozłożyli ręce i powiedzieli, że nie widzą gdzie by mogli się podłączyć i nic nie zrobią. Powiedzieli też , że w 96roku nie było klimy w a4 i muszę mieć jakąś kombinowaną. Może ktoś pomóc i powiedzieć gdzie i jak się podłączyć ? Może pod czujnik ciśnienia klimy ?

Opublikowano

Witam , byłem dziś w warsztacie w Gdyni i chciałem nabić klimę. Ale rozłożyli ręce i powiedzieli, że nie widzą gdzie by mogli się podłączyć i nic nie zrobią. Powiedzieli też , że w 96roku nie było klimy w a4 i muszę mieć jakąś kombinowaną. Może ktoś pomóc i powiedzieć gdzie i jak się podłączyć ? Może pod czujnik ciśnienia klimy ?

zmień mechaników :kox:

Opublikowano

przeciez pod oslona podszybia, lub w komorze silnika, kolo akumulatora sa zlacza do tego celu :cool1:

Opublikowano

Heheh, pewnie kolega trafił na takich macherow co sobie kupili stacje a zielonego pojęcia nie maja "co i gdzie" :naughty: Chyba że rzeczywiscie coś nakombinowane jest z tą klima.

Opublikowano

dobre... uśmiałem się... przeciez klime mialy nawet modele z 94 roku... zmien mechanikow bo szkoda gadac... mi podlaczali tam przy chlodnicy o ile dobrze pamietam, taki zawor tam jest :good:

Opublikowano
  • Autor

dzięki za podpowiedzi , jutro zajadę jeszcze gdzie indziej :) a jeżeli chodzi o mechaników to jest nawet na forum polecany ten warsztat w Gdyni :P

Opublikowano

dobre... uśmiałem się... przeciez klime mialy nawet modele z 94 roku... zmien mechanikow bo szkoda gadac... mi podlaczali tam przy chlodnicy o ile dobrze pamietam, taki zawor tam jest :good:

W B5 tam się podłączali? :mysli: U mnie podłączali się w zawory przy podszybiu od str. pasażera.[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 21:26_________________________________________________

dzięki za podpowiedzi , jutro zajadę jeszcze gdzie indziej :) a jeżeli chodzi o mechaników to jest nawet na forum polecany ten warsztat w Gdyni :P

Oj ,to chyba jakaś kombinacja była, nie sadzę żeby ktoś kto się zajmuje klima był aż tak niezorientowany :naughty:

Opublikowano

kurcze nie mówię teraz nic bo nie pamiętam dokładnie... albo może tam ciśnienie sprawdzali albo coś, już nie pamiętam...

Opublikowano

Mogli cos grzebać przy czujniku, z lewej strony przy chłodnicy się znajduje, wystarczy wyjąc kratkę ze zderzaka by się do niego dostać :wink4:

Opublikowano

nie to nie to...

Opublikowano
  • Autor

wczoraj szukali gdzie się podłączyć na podszybiu, ale nic nie znaleźli . Jest tam czujnik ciśnienia klimy i drugi aluminiowy wężyk

Opublikowano

U mnie zaworki były w tym miejscu:

beztytuuv.jpg

Opublikowano

U mnie zawór do napełniania klimy jest z przodu w chłodnicy klimy. Nic nie trzeba demontować, otwieram maskę i stoją przedem do silnika jest on na około połowie chłodnicy klimy z lewej strony.

Opublikowano

Umieszczenie zaworów zależy od rocznika. Jeżeli dobrze pamiętam to po 97 były 2 przy podszybiu, a wcześniej jeden w chłodnicy a drugi na podszybiu.

Opublikowano

Umieszczenie zaworów zależy od rocznika. Jeżeli dobrze pamiętam to po 97 były 2 przy podszybiu, a wcześniej jeden w chłodnicy a drugi na podszybiu.

I to by sie zgadzało :naughty:

Opublikowano

więc dobrze pamiętałem :decayed:

Opublikowano

Pewnie byłeś w TOS-ie .

W zeszłym roku chcieli mi pół przodu tam rozbierać , a faktycznie złącze serwisowe jest tylko jedno na skraplaczu . Jedź do Wash Master przy Makro , tam znają się na rzeczy.

Pozdr

Niestety byłem w błędzie nie polecam Wash Master , nie ma już tego mechanika.

Byłem wczoraj (9 czerwca), zaczeli mi rozbierać filtr powietrza silnika , porażka.

Opinię powtórzę w dziale warsztaty niepolecane.

Pozdr

Opublikowano
  • Autor

okazało się , że nie mam w ogóle złącza do napełniania klimy , tzw. klima jednorazowa :P. A chodzi o to, że mam chłodnice z passata , bez złącza. Prawdopodobnie będzie to tak rozwiązane ze koleś mi wspawa złącze.