blauaudi Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam Wszystkich Klubowiczów. Wymienialem parę dni temu tarcze i klocki. Jakoś mi się udalo to zrobić i wszystko dziala poza tym, że kontrolka od hamulców świeci się. Po wylączeniu i ponownym wlączeniu zaplonu lampki nie widać, ale po chwili znowu pojawia się. Sprawdzilem poziom plynu hamulcowego- wszystko w normie. Podpiolem VAGa,(auto-scan) i nie wykryl żadnego bledu. Wiecie może dleczego sie swieci ta kontrolka? Czy pozycja tloczka w stosunku do klocka ma znaczenie? Podpiolem VAGa jeszcze raz i wyskoczyl ten blad: 18057-powertrain data bus: missing message from ABS controller P1649-35-00-intermittent. Przypomnialo mi sie teraz, że zapomnialem odpiąć akumulatora zanim ściągnolem prawą tarczę. Odpiolem go po jakiejś minucie. :gwizdanie: macie jakieś pomysly jak tą lampkę zgasić???
blondi Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Z jakiej firmy masz klock? ja kupilem kiedys tanie zamienniki i mialem podobny problem.dopiero po wymianie na orginaly problem ustapil.prawdopodobnie polaczenie sondy z klockiem bylo wykonane wadliwie.pozdrawiam.
blauaudi Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mam klocki firmy TEXTAR. Podobno zakladają je fabrycznie do BMW to wydawaly mi sie dobre i wziolem. Oczywiście nie ma żadnych kabelków(bo nie powinno być, tak?). Nie ma innej opcji niż wymiana na nowe? Może da sie jakoś naprawić Jak w ogóle dziala uklad hamulcowy? Jak to wszystko jest polączone z klockiem? Z góry dzięki
darkopolo Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Według mnie uszkodzony czujnik ABS lub taki sam przypadek:http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zebatka_od_abs-t83132.0.html :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi