Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana koloru auta folią - reklama na samochodzie, gdzie i za ile ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, słyszałem o możliwości zmiany koloru samochodu oklejając go folią, zresztą nie raz widze na ulicy firmowe samochodziki w jakichś fantazyjnych kolorach, a spod znaczka widać typowy firmowy biały lakier;) generalnie cały myk w moim przypadku jest taki że mam firmowego land cruisera, który już nowy nie jest, odrapany dookola, trzeba by go jakoś odświerzyć ale malowanie to dość droga impreza- trzeba by zamalować cały... no właśnie i tu powstał pomysł folii, bo jako że firmowy to i reklame można od razu z niego zrobić:) natomiast od razu na myśl przychodzą pytania- czy to się opłaca? właśnie jaka mniej więcej może być cena? czy to jest w miare trwałe? no i gdzie takie coś zrobić, może ktoś z forumowiczów może jakieś miejsce w Warszawie lub okolicach polecić?

Opublikowano

Witam, ja na codzień oklejam auta foliami. Ja na twoim miejscu zrobiłbym reklamę, a nie oklejał całego np. jednolitym kolorem. Nie opłaca się. To też dość droga impreza a w Twoim przypadku - Warszawa - to jeszcze droższa impreza. Przykładowo: ostatnio oklejałem Sprintera największego - cały pokryty folią wylewaną - jedna z droższych - cena ~ 6000 zl., zależy od firmy i folii. Dodam także, że klient chwalił się ze coraz więcej ma zamówień właśnie poprzez oklejenie auta. Na Twoim miejscu postawiłbym na reklamę, niekoniecznie za takie pieniądze.

Opublikowano
  • Autor

hmmm no dobrze, właśnie o reklame mi chodzi, tylko jaką technologię byś mi doradzał? pomalowanie tego samochodu bedzie kosztować jakieś 5000zł, ja jednak wolałbym jakąś tańszą opcję... tak dla przykładu interesowałoby mnie ewentualnie coś takiego: http://www.activestudio.com.pl/grafika/encefal2.jpg myślisz że warto się w coś takiego bawić?

Opublikowano

pewnie że warto. Przez tego typu mobilne reklamy firmy zyskują coraz więcej klientów. A to chyba najważniejsze. I za takie coś nie wydasz napewno 5000zl. Cena zależy od powierzchni jaka chcesz okleić i jakości folii no i oczywiście w Wawie będzie drożej niż np. na Podlasiu. Na zdjeciu prawdopodobnie jest to wylewana folia, a na szybach folia One Way Vision ( siateczka ).

Opublikowano

Kolego a czy jest coś takiego jak folia w kolorze czarny mat ? Ile by wyszło oklejenie całej A4 B5 ?

Opublikowano

jesli chcesz okleic w przystepnej cenie to daje namiar http://www.grafparczew.pl/, robilem kiedys tam sa ok, i jezdza do warszawy a moze pojada do ciebie, pzd

Opublikowano

to skoro mamy eksperta to ja pozwolę sobie zadać pytanie, jak wygląda potem kosmetyka takiego auta, czy nie ma problemów z nakładaniem jakichś wosków bezbarwnych, zaznaczam że nie mówię tu o jakimś t-cut tylko o markowych kosmetykach

Opublikowano

jest folia matowa, jednak nie jest to tania impreza i nie jest to wcale takie łatwe. Ja osobiście czegoś takiego nie robiłem. Jedank niemcy często kupując nowego mercedesa np w kolorze czarnym, oklejają go na kolor beżowy i jeźdzą jako taxi. Przed sprzedażą zrywają folię i mercedes jak nowy :) Jeśli chodzi o kosmetyke, to raczej odpada. Folii sie nie woskuje tylko laminuje - zabezpiecza przed wyplowieniem zadrapaniami, myjnią, przynajmniej się z czymś takim nie spotkałem.

Opublikowano

to sie pochwale ja tak zrobilem autko :-)

obraz045n.jpg

Opublikowano
  • Autor
:good: moim zdaniem bardzo ładnie wygląda :) powiedz tylko ile taka przyjemność Cie kosztowała? dawałeś jakiś swój projekt, czy to wszystko wykonała firma?
Opublikowano

reklama + projekt + montaz , robila jedna firma garmond w czestochowie :-) ja im tylko powiedzialem jakie bym chcial kolory

cene wysle ci na p.w

Opublikowano
  • Autor

dzięki za info, chyba sie na poważnie zastanowie nad taką formą reklamy... jeśli w warszawie będą jakieś chore pieniądze za to chcieli to może nawet bym w Częstochowie zrobił;)

Opublikowano

verpa, a mógłbyś powiedzieć ile kosztowałoby (orientacyjnie) oklejenie samego dachu w Avancie?

Na oko to będzie jakieś 1,5-2m2 - jakaś dobra czarna folia?

Opublikowano

verpa, a mógłbyś powiedzieć ile kosztowałoby (orientacyjnie) oklejenie samego dachu w Avancie?

Na oko to będzie jakieś 1,5-2m2 - jakaś dobra czarna folia?

dołączam sie do pytania, lub czy dało by sie kupić taki kawałek folii :hi:
Opublikowano

generalnie czegos takiego nie robiłem, ale za samą folie myślę, że coś ~ 150zl + robocizna ale ile to nie wiem. Ale żeby to naprawdę ładnie wyglądało to lepiej iść do dobrej firmy. ( aby nie pocięli nożem lakieru, ładnie wykleili, powycinali wokoło relingów ) bo przecież chodzi o to, aby ładnie wyglądało.

da się kupić. Trzeba iść do agencji reklamowej lub druku wielkoformatowego :)

Opublikowano

Dzisiaj się dowiedziałem że oklejenie całej karoserii w A4 B5 na kolor czarny mat to koszt 3-4 tyś zł.

Opublikowano

Firma polecona wyżej (graf parczerw) napisała mi w mailu, że naklejenie na dachu folii to koszt ok.250-350 zeta, w zależności jak bardzo jajowaty jest dach :decayed:

Czyli cena znośna.

Jakbym taką cenkę namierzył w Wawie, to kto wie ... :mysli:

Opublikowano

Firma polecona wyżej (graf parczerw) napisała mi w mailu, że naklejenie na dachu folii to koszt ok.250-350 zeta, w zależności jak bardzo jajowaty jest dach :decayed:

Czyli cena znośna.

Jakbym taką cenkę namierzył w Wawie, to kto wie ... :mysli:

to dogadaj sie z nimi to ci przy okazji innej roboty w wawie okleja dach, zostaje jeszcze kwestia rys na lakierze-czy uda sie bez?

moze ktos zrywal tak oklejona folie i wie czy sa rysy po cieciach?

Opublikowano

sa minimalne ale wszystko jest do spolerowania