Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nieszczelna chłodnica klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj po badaniu ultrafioletem wyszło że są dwie małe dziurki na środku chłodnicy, jest jeszcze nieszczelnosc na rogu chłodnicy juz raz ktoś ją próbował usunąć bo jest tam lutowane, chciałem ja pospawać ale jedyna osoba co to robi w pobliżu nie ma czasu:/ moge tez kopić oryginalną chłodnice tylko używaną za 200zl ale boje sie ze ona tez będzie nieszczelna, co radzicie zrobić?

Opublikowano

jednak kupie za 150 oryginalna używke, mam dwie do wyboru także jak któraś będzie nie szczelna to ja wymienię a jak sie okaże że dwie to dostane zwrot kasy, Iceman a mogą sprawdzić szczelność samej chłodnicy bez zakładania? w reszcie układu nie było wycieków wiec żyje nadzieja ze będzie sprawny:)

Opublikowano
jednak kupie za 150 oryginalna używke, mam dwie do wyboru także jak któraś będzie nie szczelna to ja wymienię a jak sie okaże że dwie to dostane zwrot kasy, Iceman a mogą sprawdzić szczelność samej chłodnicy bez zakładania? w reszcie układu nie było wycieków wiec żyje nadzieja ze będzie sprawny:)

moga bez problemu :biggrin: :a4fan:

Opublikowano

Niedawno wróciłem z warsztatu chłodnica okazała sie szczelna i cały układ też, nabito to czynnikiem lecz klima nie chciała sie załączy(nie świeciła śnieżynka) elektryk od razu sprawdził czujnik klimy i był padnięty, czujnik wymieniony i klima działa :biggrin: a za czujnik dałem 70 zl bardzo przepłaciłem? :twisted:

chodzi o ten czujnik co sie znajduje na chłodnicy :)

pozdro

Opublikowano
Niedawno wróciłem z warsztatu chłodnica okazała sie szczelna i cały układ też, nabito to czynnikiem lecz klima nie chciała sie załączy(nie świeciła śnieżynka) elektryk od razu sprawdził czujnik klimy i był padnięty, czujnik wymieniony i klima działa :biggrin: a za czujnik dałem 70 zl bardzo przepłaciłem? :twisted:

chodzi o ten czujnik co sie znajduje na chłodnicy :)

pozdro

noto bardzo tanio :rotfl: