Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koniec słynnego 1,9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobnie jak we Francuzach - były 1.9 HDI, a teraz są 1.6 HDI i się sprawdzają. :) Silniki muszą być coraz mniejsze, żeby wyrabiać się w normach emisji spalin.

Opublikowano

kultowy to on bedzie za jakis czas;)

ale rzeczywiscie, pamietam jak znajomy kupil 1.6 TDI (volvo) i byl w ciezkm szoku mowiac o osiagach i spalaniu tego motoru

Opublikowano

Kryzys,kryzys.Coraz mniejsze spalanie i ostrzejsze normy spalin zabija duze silniki... :angry:

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy tylko jaki będzie żywotny bo moc ma taką samą jak 1,9 czli 105 KM :)

Opublikowano

Zobaczymy tylko jaki będzie żywotny bo moc ma taką samą jak 1,9 czli 105 KM :)

Nie martw się, technologia idzie w górę. Na pewno już nigdy nie będzie tak jak za czasów np. MB 124, ale przecież nie chodzi o to, żeby autem jeździć całe życie. :wink4:[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2009, 12:28_________________________________________________

uzupelnij profil drogi @vancie :)

Przecież ma uzupełniony. :wink4:

Opublikowano

Podobnie jak we Francuzach - były 1.9 HDI, a teraz są 1.6 HDI i się sprawdzają. :)

nie bylo nigdy w peugeocie 1.9 HDI(czyli common-rail) tylko 1.9 td na pompie, i nic dziwnego ze 1.6 hdi common-rail sprawdza sie lepiej, technologicznie jest o epoke nowszy

tak samo bedzie tutaj, 1.6 tdi common-rail ma wyzszy moment, mniej pali, a przede wszystkim bije na glowe w kulturze pracy 1.9tdi na pompowtryskach - wiec nie ma sie o co martwic

Opublikowano

nie bylo nigdy w peugeocie 1.9 HDI(czyli common-rail) tylko 1.9 td na pompie

Były 2.0 HDI :th:

Opublikowano
  • Autor

Nie martw się, technologia idzie w górę. Na pewno już nigdy nie będzie tak jak za czasów np. MB 124, ale przecież nie chodzi o to, żeby autem jeździć całe życie.

Tomaszu zgadzam się tylko chodziło mi o to ,że są tacy kierowcy co kupują auto np.15sto letnie bo ich nie stac na nowsze, no i aby nie mieli zonka za 1o tys.km z remoncikem. :wink4:
Opublikowano

Tomaszu zgadzam się tylko chodziło mi o to ,że są tacy kierowcy co kupują auto np.15sto letnie bo ich nie stac na nowsze, no i aby nie mieli zonka za 1o tys.km z remoncikem. :wink4:

Aut przybywa, auta robią się coraz tańsze, ludzie coraz bogatsi - na ulicach jeżdżą coraz nowsze auta. :wink4:

Poza tym słyszałem dobre opinie o 1.6 HDI - sam teraz takim jeżdżę.

Opublikowano

Nie ma co sie oszukiwać AUDI również wprowadza 1.6 TDI w modelach A3.

Bazowa wersja silnika 1.6 TDI dostarcza 90 KM i 230 Nm. W ofercie Audi pojawił się też 105-konny silnik 1.6 TDI. Napędzane nim Audi A3 jest w stanie osiągnąć 194 km/h oraz przyśpieszyć do "setki" w 11,4 sekundy.

Opublikowano

ja jeżdzę w pracy Peugot Partner 2008r 1.6HDI 90PS i twierdzę, że wszystko jest tam za słabe

no ale to francuz

Opublikowano

ja jeżdzę w pracy Peugot Partner 2008r 1.6HDI 90PS i twierdzę, że wszystko jest tam za słabe

W porównaniu do Audi wiadomo, że jest wszystko słabe, ale co konkretnie masz na myśli? Mam przyjemność jeździć podobnym samochodem, ale 110PS i ze stajni Citroena.

Opublikowano

słabe sprzęgło, cieniutkie przyspieszenie

Opublikowano

W profilu masz wpisane "1.9 131PS" więc niedziwne, że dostawczak, który ma 90PS wg Ciebie nie jeździ. :wink4:

Czemu słabe sprzęgło? Spaliłeś już? Ile km przejeździł ten Partner?

Opublikowano

W profilu masz wpisane "1.9 131PS" więc niedziwne, że dostawczak, który ma 90PS wg Ciebie nie jeździ. :wink4:

Czemu słabe sprzęgło? Spaliłeś już? Ile km przejeździł ten Partner?

22kkm przebiegu, a co do sprzęgła to kiedyś jak cofałem z lekkim obciążeniem pod górkę na wjeździe w posesję to lekko przycapiło

Opublikowano

22kkm przebiegu, a co do sprzęgła to kiedyś jak cofałem z lekkim obciążeniem pod górkę na wjeździe w posesję to lekko przycapiło

Hmm, nie wiem co to za górka, posesja, ale może po prostu nie mogłeś trafić w bramę i po kilku próbach przygrzałeś sprzęgło. W Audi przecież też można przygrzać sprzęgło...

Wg mnie to nie jest argument. :wink4:

Opublikowano

puszczając mu całkowicie sprzęgło odrazu by zdechł

dobra koniec OT

Opublikowano

puszczając mu całkowicie sprzęgło odrazu by zdechł

Wiadomo, ale tak samo można zgrzać sprzęgło w Audi. :wink4:

Zgadzam się z tym, że P. Partner jest mniej komfortowy od Audi - w końcu to dostawczak. Ale tego, że "wszystko jest w nim słabe" po prostu nie wiesz... :wink4:

EOT