grv Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Szczerze mowiac nie wiem jak to sie stalo, ale wczoraj sunac ok. 200 na godzine wypadl mi katalizator z turbiny i teraz strasznie halasuje Macie pomysly jak najprosciej go wlozyc spowrotem ? Probowalem go nabic, ale jzu widze ze to nie bedzie takie proste. Foto
Gość spedyt Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak nie możesz go nabić to trzeba poluzować cały układ wydechowy i wtedy będzie luz
Gość zdeniu Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 ale jaja nie widziałem jeszcze takiego numeru
szogun0 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 ale jajanie widziałem jeszcze takiego numeru To mało widziałeś. Mnie spotkało to samo o 3 nad ranem przy jakichś 100 km/h. I po tym przypadku wywaliłem pustą puchę po kacie i wstawiłem w jego miejsce rurkę. I wyrwało dokładnie w tym samym miejscu, dodam, że nigdzie nie było sladów uderzenia rurą wydechową w cokolwiek. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Albo zbyt duże ciśnienie spalin (kiedy jeszcze miałem katalizator i był maksymalnie zapchany), błąd fabryki, wibracje, rozrzeszalność cieplna materiałów, niepoprawne łączenie elementów albo jeszcze masa innych rzeczy, lub wszystko to na raz spowodowało wyrwanie rury z kryzy przykręcanej do turbiny. [ Dodano: 13-04-2007, 22:21 ] Macie pomysly jak najprosciej go wlozyc spowrotem ? Probowalem go nabic, ale jzu widze ze to nie bedzie takie proste. Nie da rady nabić. Trzeba spawać.
grv Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Tez przypuszczam ze to zapchany kat byl przyczyna tego. Poki co poltorej godizny mocowania sie z nim i nadal nie moge go wyciagnac. Jakies tips'n'tricks ?
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 masz okazję - wywalaj kata wstawiaj rurkę
Rekomendowane odpowiedzi