slepy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Witam tak jak w temacie mam lampki Valeo i nie mam sterowania elektrycznego ze srodka czy jest mozliwość podłączenia silniczków i zrobienia elektryki???
rotter Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 skoro jest w oryginale to zrobić też się przecież da - a swoją drogą to troche dziwne że nie masz ori regulacji
slepy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 no nie mam, nawet nie chodzi o to czy można zrobic regulacje tylko czy da się do tych lamp założyć silniczki
rotter Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 to zależy jakie masz lampy - czy na h-4 czy na h-7 tu masz zdięcie lampy na h7 i na zielono masz zaznaczony silniczek od regulacji, z h-4 nie wiem jak wygląda sprawa ale lampy raczej są podobne i regulacja też powinna być w tym miejscu, z tym że mogę się mylić, bo jednak trochę się różnią te lampy od siebie, a zasadnicze pytanie czy to są lampy zespolone czy dzielone, bo jeśli zespolone to sprawa też się ma inaczej
Gość Michał Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Powinno sie dać założyć silniczki, teraz masz włożone takie pokrętła do ręcznej regulacji, wyjmujesz je i wkładasz silniczki. Sprawdź w lampie czy nie masz takiej luźnej małej kostki do silniczka.
rotter Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Powinno sie dać założyć silniczki, teraz masz włożone takie pokrętła do ręcznej regulacji, wyjmujesz je i wkładasz silniczki. Sprawdź w lampie czy nie masz takiej luźnej małej kostki do silniczka. ale kolega pisze że to lampy valeo z 95 więc prawdopodobnie są dzielone a ty mówisz o zespolonych :>
Gość Michał Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 A no tak, zagalopowałem się, u siebie to przerabiałem w zespolonych właśnie, brakowało silniczka a wsadzone było ręczne pokretło Czyli wkładasz silniczek i ciągniesz cała instalacje, chyba ze juz jest przystosowana pod elektrykę
slepy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 macie moze fotke takich lamp z zalozonym silniczkiem? albo gdzie takowy ma sie znajdowac???
rotter Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 dalej nie odpowiedziałeś kolego na podstawowe pytanie, czy to są dzielone czy zespolone i czy na h4 czy na h7 - zdięcie ci dałem dzielonych lamp, bo na to wskazuje rocznik i zielonym kółkiem jak wół masz zaznaczony silniczek, cały ten element który jest zaznaczony przykręca się w lewą stronę i wyciąga - ten silniczek po prostu jest dość pokaźny [br]Dopisany: 14 Czerwiec 2009, 21:11_________________________________________________w h4 w sumie powinno być na pewno to samo, bo zasada sterowania jest ta sama - tu już nic więcej nie da się powiedzieć bo wszystko masz już pokazane
slepy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 valeo o ile mi wiadomo były tylko na H4 i w 95 tylko dzielone były zespolone były po 99 roku w drugim lifcie, ty mi piszesz o lampach BOSCH po I lifcie
rotter Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 bosch na h7 i valeo na h4 mają w tym amym miejscu sterowanie silniczkami, jeśli nie masz tam miejsca na silniczek gdzie ci pokazałem to masz wersję bez regulacji, bo tył h4 i h7 jest podobny
Rekomendowane odpowiedzi