Wojtek żółty Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam, od kilku dni mam problem z pierwszym biegiem, drążek zmiany biegów działa jak dotychczas lekko bez oporów i zgrzytów itp. ale przy próbie ruszenia z miejsca wyrzuca mi pierwszy bieg, przytrzymując lekko lewarek wszystko jest ok nie czuję szarpnięc, jestem już umówiony z mechanikiem ale pytam o radę może ktoś miał już podobny problem nie chcę się dac naciągnąc , co robic remont? czy wymiana? Z góry DZIĘKUJĘ za pomoc !!!!!!!!!
.Pablo. Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zatrzask pierwszego biegu się wyrobił dlatego wyrywa ci bieg żeby to naprawić trzeba rozebrać skrzynie i wymienić wyrobiony element
Wojtek żółty Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2009 Dzięki,a możesz mi powiedziec jaki to będzie koszt?
Daimos Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Sprawdź też poziom oleju czy jest prawidłowy.
M3I Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 miałem tak w mojej skrzyni z 1-szym biegiem. U mnie kiedy ruszyłem i silnik ciągnał bieg siedział , jednak odjęcie gazu i odrazu strzał i dźwignia na luzie. Przytrzymywanie nie wchodziło w gre , powodowało zgrzytanie. Diagnoza była taka ,że własnie zatrzask pierwszego biegu nie trzyma. Zakupiłem inną skrzynie.
Rekomendowane odpowiedzi