demon83 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Witam serdecznie!! Mam pytanko czy u was w TDI-kach też tak jest że jak jade na 5 lub 4 biegu przy obrotach 1,5 tys. jak wcisne gwałtowniej gaz to jak się zbliża do 2 tys obrotów to przez chwile słycha dziwny odgłos i wibrację "idącą" po aucie! Zaznacze ze z przyspieszeniem wszystko w normie!!idzie jak przecinak tylko nie wiem co ztym odgłosem czy to oznacza że coś już jest na wykonczeniu czy to normalka!! Wielkie dzieki za odpowiedzi!POZDRAWIAM
Pikuś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Moim zdaniem jest to efekt za malych obrotow i za duzego obciazenia. Mam u siebie podobnie tylko, ze przez ulamek sekundy i to troszke ponad 2000 RPM ale ja mam chipa wiec to moze byc inaczej, a co do serii to tez pamietem ze byly wibracje ale halasow to raczej nie.
Flaha Opublikowano 2 Czerwca 2006 Opublikowano 2 Czerwca 2006 no u mnie tak też jest... A może też mam zarżnięty silnik??? :-(
demon83 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nie no Flaha nie popadajmy w depresje!!wydaje mi się że mamy super silniczki a to po prostu tak ma byc!!
spanky Opublikowano 3 Czerwca 2006 Opublikowano 3 Czerwca 2006 nie ma sie czego dziwic 5 bieg 1500 obrotów i gaz do dechy ... panowie szanujcie troche swoje samochody :!:
Wihajster Opublikowano 3 Czerwca 2006 Opublikowano 3 Czerwca 2006 nie ma sie czego dziwic 5 bieg 1500 obrotów i gaz do dechy ...panowie szanujcie troche swoje samochody :!: dokladnie jak tak mozna silnik torturowac 5-ke sie wkłada min przy 80 :twisted:
Pikuś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Spanky ma racje jest to dosc zabojcze dla silnika i raczej unikajcie takiej jazdy. Jest to za duze obciazenie, a za male obroty i przy tym cisnienie oleju tez nie jest duze wiec po malu taka jazda dobija sie silniczek.
bolek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Opublikowano 3 Czerwca 2006 1500 obrotów i piątke wbijacie??Bez brawury panowie bo takim wlasnie jezdzeniem zakatujecie silnik,a jezeli chodzi o wibracje to ja tak mialem jak mi katalizator padał,porcelana sie rozsypala i przytykala rure,sprawdz moze to to samo?? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi