Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jak wymienić wentylator klimatyzacji (skraplacza) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !

nie wiem jak zabrać się do wymiany wentylatora skraplacza

może ktoś ma takie doświadczenia ,chętnie skorzystam

z góry dzięki

Opublikowano

jak popatrzysz na nowy który chcesz włożyć wszystko będziesz już wiedział :gwizdanie:

Opublikowano

Skorzystaj s funkcji szukaj

Jest o tym na forum

Pozdr

Opublikowano

Jest ciężko ale można dać spokojnie radę. Wentylator mocowany jest jednym wkrętem, po odkręceniu go odblokowujesz zatrzask na jednej z łapek mocujących następnie całość obracasz i wyciągasz. Najwięcej problemów jest z kablem, trzeba go dobrze zamocować w spinkach, które przeważnie są skorodowane (dostępne w ASO) i trudno dostępne. Powodzenia :hi:

Opublikowano

dziękuje za pomoc : :) :)

zabrałem sie do wymiany ale gość sprzedał mi valeo zamiast gate,twierdził ,że to nie ma różnicy a jednak była w rozstawie śrub mocujących do pająka i całe szczęście bo musiałem zdemontować swój niby death,podczas rozbiórki niby death potraktowałem go młotkiem bo mi na nim nie zależało ,wyleciało kupe pyłu, kuknąłem pod pokrywę,szcotki były ok,komuator ok,spryskałem sprey'ami,powietrzem,zamknąłemsilnik i hula jak talala,uwaga :evil: :evil:nakrętka wentylatora ma lewy gwint,szkoda że złamałem takie zabezpieczenie na dole obudowy,ale wszysko trzymaa się ok.dzięki za link,dużo[pomógł.Pozdrowieni9a