poke82 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam <b6 2003 1,9tdi zapala sie kontrolka od klocków> mam problem bo od wczoraj zaczala mi sie zapalac kontrolka od klockow ! auto zakupilem niedawno tzn przejechalem juz 1000km ale klocki byly wymieniane przed zakupem i maja dosc gruba okładzine! olej tez jest w zbiorniczku, pomyslalem ze to czujnnik od plynu, więc odpiołem kostke i tez po jakims czasie sie lampka zapala! lampka zapala sie przy naciskaniu na pedal hamulca np przy staniu na swiatlach itp. i juz nie gaśnie no chyba ze po wyłaczeniu silnika! ale zaraz przy którymś z kolei hamowaniu sie zapala! czy to moze byc jakis problem z komputerem czy raczej tylko problem z czujnikami??? prosze o podpowiedz pozdrawiam
areckid Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Masz pewnosc, ze byly wymieniane? Jezeli tak to pozostaje czujnik zuzycia lub przewod przy klockach. Chyba, ze cos jeszcze :frown: Bylo kilka postow nizej: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=119661&sid=b571e74ce87870230c1b31176b9b803c#119661 powtarzasz temat, na ktory zreszta pisales. Ale moze ktos doda cos wiecej w temacie.
alvaro Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 jak klocki ci sięzapaląto jużraczej nie zgasnątak było w moim przypadku a zmieniałem je dosłownie kilka dni temu
poke82 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ale jak niezgasna? juz nigdy czy jak wymienie na nowe?
areckid Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 U mnie jak klocki sie konczyly to przez jakis czas swiecila sie kontrolka, pozniej gasla i tak kilka razy. W koncu bylo to ciagle swiatlo i trzeba bylo wymienic.
alvaro Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 juz nigdy czy jak wymienie na nowe? a zgadnij...
Rekomendowane odpowiedzi